ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sol Invictus 2019 - The Knack Project
The Knack Project

SOL INVICTUS 2019 - THE KNACK PROJECT

  Ελλάδα / Αττική
€20,20
€17,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια απίθανη ρετσίνα, που θα σε κάνει μεγάλο φαν του είδους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Sol Invictus είναι αυτό που δεν περιμέναμε, αλλά και περιμέναμε, για να ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη μαγική και πολύ δυνατή πεντάδα «garage wines» του Χρήστου Κουλουριώτη, από το The Knack Project, που άνετα κατεβαίνει σε πρωτάθλημα NBA κρασιών. Ζουμερό, φρουτώδες και πολύ διακριτικό, σου συστήνει τη ρετσίνα στην πιο εκλεπτυσμένη μορφή της.
 
Το Χρήστο Κουλουριώτη τον έχεις γνωρίσει μέσα από το The Knack Project, το προσωπικό του εγχείρημα «garage wines», με σκοπό τη δημιουργία κρασιών περιορισμένης παραγωγής, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας και το terroir της περιοχής. Η ενασχόλησή του με την αμπελουργία δεν έγινε με τον συμβατικό τρόπο, αφού έμαθε πρώτα να δοκιμάζει τα κρασιά και μετά να τα φτιάχνει! Ως Μηχανικός Συστημάτων Πληροφορικής, ξεκίνησε να σπουδάζει για το WSET Level 4  Diploma και μετά την αποφοίτησή του, αποφάσισε να εφαρμόσει ότι έμαθε στην πράξη, έχοντας στο μυαλό του αυτό ακριβώς που ήθελε να φτιάξει. Τα κρασιά του είναι αποτέλεσμα της απόλυτα αρμονικής συνεργασίαα μεταξύ του αμπελουργού και της φύσης και αυτή η ρετσίνα, απλά το επιβεβαιώνει.
 
Το Sol Invictus, προέρχεται από Σαββατιανό που τρυγήθηκε από ένα αμπελοτόπι, που βρίσκεται σε  υψόμετρο 300 μέτρων, στα Γεράνεια Όρη και κατέληξε σε μια πολύ φίνα και ζουμερή ρετσίνα. Ο χυμός παρέμεινε με τα στέμφυλα για μερικές ημέρες, ενώ στη συνέχεια η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση φυσικών ζυμών. Η ρητίνη που χρησιμοποιήθηκε, προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος πεύκου, το χαλέπιο, που φυτρώνει σε χαμηλό υψόμετρο, συνήθως πολύ κοντά στη θάλασσα και εμπλουτίζει το Σαββατινό με πολύ διακριτικά αρώματα. Αφού ολοκληρώθηκε η ζύμωση, το κρασί μεταφέρθηκε σε βαρέλια από γαλλική δρυ, όπου έμεινε για 18 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του και απέκτησε πολύ στρογγυλή δομή και ισορροπία. Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και παρέμεινε για άλλους 10 μήνες στη φιάλη, μέχρι να βγει στην αγορά.
 
Σε περίπτωση που αρνείσαι πεισματικά να δοκιμάσεις ρετσίνα νέας γενιάς, με αυτή θα το  ξανασκεφτείς, γιατί είναι η πιο εκλεπτυσμένη μορφή της και όπως όλα δείχνουν πραγματικά ανίκητη! Εμφιαλώθηκε μόνο σε 600 φιάλες και μόνο για τους τολμηρούς που ξέρουν… 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει μέτριο λεμονί χρώμα. Στη μύτη, άνθη πορτοκαλιάς, λεμονιάς, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, ώριμο ροδάκινο και γλυκό νεράτζι, πλαισιώνονται από έντονα αλλά πολύ εκλεπτυσμένα αρώματα πεύκου και δεντρολίβανου.
 
Στόμα έχει μεσαίο σώμα και πολύ ισορροπημένη οξύτητα. Κυρίαρχο είναι το κίτρο και το λευκόσαρκο ροδάκινο, ενώ η συνέχεια αναδεικνύει το αχλάδι και το χαρακτηριστικό άρωμα του πεύκου. Η επίγευση είναι απολαυστική και μακρά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Άνθος πορτοκαλιάς, άνθος λεμονιάς, αχλάδι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, νεράτζι, πεύκο, δεντρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SOL INVICTUS 2019 - THE KNACK PROJECT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, νιόκι με σάλτσα τυριών, sushi και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}