Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Σπείρα Solera 2012-2017 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΣΠΕΙΡΑ SOLERA 2012-2017 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δεν έχεις ξαναδεί κάτι σαν και αυτό...

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΕΙ! Ναι, μπορεί να το έχεις ακούσει ξανά, αλλά το εννοούμε. Η Σπείρα (Spira) του Κτήματος Λίγα είναι ένα μοναδικό κρασί που εκτοξεύει τον πήχη για τα υπόλοιπα Ξινόμαυρα. Γιατί; Είναι Ξινόμαυρο blanc de noir το οποίο παλαιώνει με το σύστημα Solera (ΝΑΙ ΚΙ ΟΜΩΣ)!!!

Και τώρα ετοιμάσου για μερικές τρομερές πληροφορίες για τη Σπείρα. Αρχικά πίσω από το κρασί αυτό βρίσκεται ο αεικίνητος και ευρηματικός Ιάσων Λίγας του Κτήματος Λίγα φυσικά. Ο Ιάσων πειραματίζεται συνεχώς με νέες τεχνικές οινοποίησης αλλά και με τα «όρια» του Ξινόμαυρου. Η φιλοσοφία του στο κρασί συνοψίζεται στα εξής: περμακουλτούρα*, μηδενικές παρεμβάσεις στο κρασί, όχι θειώδη, όχι ζύμες εμπορίου. Η Σπείρα του 2017 περιέχει ουσιαστικά κρασί από τις χρονιές 2012 έως 2017 και κάθε χρόνο κυκλοφορεί σε ελάχιστες φιάλες (φέτος είναι περίπου 1000). Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτη δεξαμενή και έπειτα μπαίνει και ωριμάζει στα παλιά, βαρέλια (600 λίτρων) της Solera. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και μοναδικά πολύπλοκο. Όπως λέει και ο δημιουργός του η Σπείρα είναι ένα γαστρονομικό κρασί που εκπλήσσει με την απίστευτη δομή του.

 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά έναν τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει έναν κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια, η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί με χάλκινες ανταύγειες.

Πολύπλοκη μύτη με αρώματα πετροκέρασου, κυδωνιού, πορτοκαλιού, ροδάκινου κομπόστα, τομάτας, αποξηραμένου κράνου αλλά και νύξεις ορυκτότητας. Γήινες νότες χαρίζουν έξτρα πολυπλοκότητα στο αρωματικό μπουκέτο που εξελίσσεται συνεχώς στο ποτήρι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και ήπιες τανίνες. Έχει εντυπωσιακή συμπύκνωση και αισθησιακή, κρεμώδη αίσθηση. Τα αρώματα του στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης με κυριότερο το πετροκέρασο. Επίγευση που απλά δεν τελειώνει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012 - 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα πετροκέρασο, κυδώνι, πορτοκάλι, ροδάκινο κομπόστα, τομάτα, αποξηραμένο κράνο, ορυκτότητα, γήινα στοιχεία.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι σύστημα Solera
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΠΕΙΡΑ SOLERA 2012-2017 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού, πένες ή ζυμαρικά με λιαστή τομάτα, καλαμάρι γεμιστό στη σχάρα, φακοσαλάτα με vinaigrette εσπεριδοειδών.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}