ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Blanco 2021 - Tentenublo Wines
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κρασί επανάσταση στο παραδοσιακό στυλ της Rioja!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Το Rioja Blanco - Tentenublo Wines θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι ήξερες μέχρι σήμερα για τη Rioja και αυτό συνέβη και στους Luis Gutiérrez (Wine Advocate) και Tim Atkin (Master of Wine), που χαρακτήρισαν τον οινοποιό του, «ηγέτη της νέας επανάστασης της Rioja» και «Νέο Οινοποιό της χρονιάς 2015», αντίστοιχα. Θα πρέπει ήδη να έχεις πειστεί, αν όχι συνέχισε να διαβάζεις…

Ο Roberto Oliván, ανήκει στην τέταρτη γενιά οινοποιών μιας οικογένειας αμπελουργών, που καλλιεργούν σταφύλια στη Rioja  εδώ και τουλάχιστον 30 έτη. Το 2011, με το project Tentenublo Wines, μπήκε δυναμικά στην αγορά και απέδωσε μοναδικά την περιοχή της DOCa Rioja. Διατήρησε αναλλοίωτη την παραδοσιακή ποιότητα και έδωσε έναν αέρα φρεσκάδας, κομψότητας και λιγότερης χρήσης βαρελιού…ή και καθόλου!

Το οινοποιείο, καλλιεργεί τις ποικιλίες Tempranillo, Garnacha, Viura και Malvasía, σε 100 στρέμματα οικογενειακών αμπελώνων, μοιρασμένα σε 30 μικρά αγροτεμάχια στο χωριό Viñaspre, βόρεια της Ισπανίας. Στους απόκρημνους πρόποδες της οροσειράς Sierra de Cantabria, με το υψόμετρο να φτάνει τα 700 μέτρα και την κλιματική σύγκρουση των Τιτάνων, Ατλαντικού και Μεσογείου, μην αναρωτιέσαι πως προέκυψε η ετικέτα στο μπουκάλι. Αποτυπώνει το παραδοσιακό κουδούνισμα των καμπανών, που είχαν στόχο να αποτρέψουν (κυνηγώντας) τις χαλαζοθύελλες κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών. Το λεγόμενο Tentenublo!

Το Rioja Blanco - Tentenublo Wines, παράγεται από αμπελώνες ηλικίας 45 έως 65 ετών, βιολογικής καλλιέργειας και το χαρμάνι του αποτελείται από 40% Viura, 30% Jaen, 20% Malvasia Riojana και 10% λευκή Garnacha. Το ξηρό καλοκαίρι και ο παγερός χειμώνας της Rioja Alavesa, σε συνδυασμό με το ασβεστολιθικό έδαφος, σχεδόν καθορίζουν το χαρακτήρα του κρασιού.

Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά και η μεταφορά των σταφυλιών σε μικρά καφάσια, για να μη τραυματιστούν! Το κρασί ζυμώνει με φυσικές ζύμες μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές, ενώ ένα μέρος του ζυμώνει μαζί με τις φλούδες, για ενίσχυση των αρωμάτων. Το αποτέλεσμα; Φοβερή φρεσκάδα, καθαρότητα φρούτου, τραγανές πικάντικες νότες και μια κομψή ορυκτότητα, που συνθέτουν την απόλυτη έκφραση του terroir! Πριν εμφιαλωθεί παραμένει για 8 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες και εσύ λογικά τώρα, θα πρέπει να αναρωτιέσαι γιατί δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα!

Πιστεύουμε πως η ετικέτα δεν είναι τυχαία, αλλά σχεδόν προφητική και δεν αναφέρεται μόνο σε καμπάνες και σύννεφα! Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή λοιπόν, πρόλαβέ το και απόλαυσέ το με καπνιστά λευκά κρέατα, ή με ψαρομεζέδες. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι αχυρένιο κίτρινο. Στη μύτη πολύ εκλεκτά αρώματα φρέσκων πυρηνόκαρπων, κυρίως λευκών ροδάκινων και λευκών λουλουδιών. Μια απαλή και κομψή ορυκτότητα με διάρκεια στο τελείωμα.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα με έντονη φρεσκάδα πυρηνόκαρπων φρούτων και νότες αγιοκλίματος. Ισορροπημένο, κομψό με μέτρια οξύτητα και μια υπόνοια λιπαρότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Viura, Jaen, Malvasia Riojana, Garnacha Blanca
Αρώματα Φρέσκα πυρηνόκαρπα, ροδάκινο, λευκά λουλούδια, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA BLANCO 2021 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κριθαρότο με όστρακα, μια δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο ή χτένια σοτέ σε βούτυρο.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}