ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terra Ambera 2022 - Οινοποιείο Γκαράλης
€18,20
€15,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Μοσχάτο Αλεξανδρείας έγινε orange και έτσι, δεν το έχεις ξαναδεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα κρασί για όλους εκείνους που έχουν σνομπάρει την ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας, ήρθε να μας ταρακουνήσει και να γίνει ένα από τα πολύ αγαπημένα μας. Ετοιμάσου για μια μεγάλη έκπληξη!

Το νησί του Βορείου Αιγαίου, έγινε η γη της Επαγγελίας για τους προγόνους του Μανώλη Γκαράλη και της Μαρίας Μαρκάκη, που εγκαταστάθηκαν στον Άγιο Δημήτριο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εμπειρία τους στην καλλιέργεια των αμπελώνων τους οδήγησε να γίνουν από τους μεγάλους παραγωγούς του νησιού, που έδιναν τα σταφύλια τους στο συνεταιρισμό. Η εκπλήρωση του ονείρου ξεκίνησε από μια ιδέα, το 2000. Επτά χρόνια αργότερα ίδρυσαν στο Κουρούνι το δικό τους οινοποιείο, ενώ μια δεκαετία ήταν αρκετή για να αποκτήσουν τη γνώση που χρειαζόταν για να καταλήξουν στην εμφιάλωση του δικού τους κρασιού.

Το αποτέλεσμα έκανε πάταγο στην Αμερική, με το κρασί να μπαίνει στη δεύτερη θέση της λίστας με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά στη New York Times. Και ποιο ήταν αυτό; Φυσικά το Terra Ambera από Μοσχάτο Αλεξανδρείας!

Το ηφαιστειογενές και άνυδρο έδαφος του νησιού και οι υψηλές θερμοκρασίες, αποδείχτηκαν ευεργετικές για την ποικιλία, ενώ τα κύματα αέρα και το επίπεδο του έδαφος δημιούργησαν τέλειες συνθήκες για βιολογική καλλιέργεια και οινοποίηση ήπιων παρεμβάσεων. Το Terra Ambera 2022 δημιουργήθηκε από Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικής καλλιέργειας που ζύμωσε αυθόρμητα με τα στέμφυλα με γηγενείς ζύμες για 5 ημέρες, ενώ παρέμεινε για περίπου 3 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του. Και όλα αυτά μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε να διατηρηθεί το έντονο αρωματικό προφίλ της ποικιλίας και να δώσει ένα κρασί αριστούργημα που εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και με σχεδόν μηδενικά θειώδη.  

Αν αναρωτιέσαι με ποιο κρασί μπορείς να απολαύσεις το ψάρι πλακί με πατατούλες και μυρωδικά, φτάνει. Μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Εντυπωσιακή μύτη έντονα φρουτώδης. Περγαμόντο, κυδώνι, ξύσμα lime, άνθη λεμονιάς, λευκόσαρκο ροδάκινο και μέντα, δημιουργούν ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.

Στο στόμα έχει διακριτική οξύτητα με γεμάτο σώμα και ισορροπημένη λιπαρή αίσθηση. Lime, λεμόνι, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο και νότες μέντας, συμβάλλουν σε μια μακρά και πολύ απολαυστική επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λήμνος
Ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Αρώματα Περγαμόντο, κυδώνι, ξύσμα lime, άνθη λεμονιάς, λευκόσαρκο ροδάκινο και μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TERRA AMBERA 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΑΡΑΛΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μια τάρτα μανιταριών, με σολωμό και σάλτσα εσπεριδοειδών, ή με ποικιλία σκληρών κίτρινων τυριών.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}