ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
No1 2023 - Terra Apeira
€15,00
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Για τόσο όμορφα κρασιά βάζουμε στοιχήματα…

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το να δοκιμάζουμε νέα κρασιά και ιδιαίτερα χαρμάνια, είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» μας. Και αν φυσικά πρόκειται για συνεργασίες ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο του κρασιού, εκεί είναι που πέφτουν και τα στοιχήματα! Το No1 - Terra Apeira ανήκει σε αυτή την κατηγορία και σου λέμε με σιγουριά πως αν δεν ποντάρεις σε αυτό, εσύ θα χάσεις.

Οι ηθικοί αυτουργοί είναι 3 άνθρωποι που έχουν κοινό παρονομαστή το κρασί και αριθμητή την διαφορετική σχέση τους με αυτό! Ο Δημήτρης Τζάκος οινολόγος και οινοποιός, ο Μιχάλης Παπατσίμπας φανατικός οινόφιλος και η οινολόγος «ορειβάτισσα» της Αιγιαλείας και ιδιοκτήτρια του «Akriotou Microwinery», αποφάσισαν να περιπλανηθούν παρέα στους αμπελώνες των Πλαταιών της Βοιωτίας και να δημιουργήσουν τη σειρά Terra Apeira, την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αμπελο-οινικής εξερεύνησης των περιοχών και των ποικιλιών της χώρας μας. Τα terroir είναι άπειρα και αυτό ακριβώς δηλώνει και το όνομά του. Μαζί, τόλμησαν να κάνουν πολλές πειραματικές οινοποιήσεις με διαφορετικά χαρμάνια σταφυλιών και από εντελώς διαφορετικά αμπελοτόπια, αλλά εμφιαλώθηκαν μόνο όσες ξεχώρισαν για την καθαρότητα της έκφρασης των σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκαν.

Το No1 - Terra Apeira αποτελείται από 55% Μαλαγουζιά, 35% Ασύρτικο και 10% Μοσχάτο και είναι όσο αρωματικό ακούγεται. Γεμάτο φρεσκάδα, ζουμερό φρούτο και λουλουδένια αρώματα που αμέσως θα διακρίνεις στη μύτη. Αλλά μην επαναπαυτείς, γιατί η  Ασύρτικη θύελλα που ακολουθεί δεν αστειεύεται καθόλου! Το απολαυστικό blend ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την ελαφρώς λιπαρή του αίσθηση, αφού μένει σχεδόν 45 ημέρες σε επαφή με τις οινολάσπες.

Φυσικά θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύψεις πως στους γευστικούς συνδυασμούς, μόλις απέκτησες έναν άσσο στο μανίκι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό λεμονί στο ποτήρι. Έντονα φρέσκα αρώματα από λεμόνι, άνθη εσπεριδοειδών, αχλάδι, lime και μια απαλή βοτανικότητα που προσφέρει έξτρα φρεσκάδα.

Στο στόμα υπερτερεί ο χαρακτήρας του Ασύρτικου με πολύ εκλεπτυσμένη οξύτητα και έντονη φρεσκάδα. Ανθικό με αρώματα γιασεμιού και εσπεριδοειδών, που ακολουθούν εκείνα της μύτης και μια απαλή μεταλλικότητα που ισορροπεί την ελαφρά λιπαρότητα και τα αρώματα βουτύρου, συνθέτοντας ένα κομψό αποτέλεσμα μακράς επίγευσης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Βοιωτία, Ελλάδα
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο
Αρώματα Λεμόνι, άνθη εσπεριδοειδών, αχλάδι, lime, βοτανικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NO1 2023 - TERRA APEIRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με σολομό με ginger και lime, linguini με γαρίδες, παραδοσιακά κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, αλλά ακόμα και με pizza.

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι

 

  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}