Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Terres d'Étoiles Riesling 2018 - Domaine Christophe Mittnacht
Domaine Christophe Mittnacht

TERRES D'ÉTOILES RIESLING 2018 - DOMAINE CHRISTOPHE MITTNACHT

  Γαλλία / Αλσατία
€26,00
22.20
€22,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Αξεπέραστο Αλσατικό Στυλ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κομψό αλλά παράλληλα κοφτερό στυλ της Αλσατίας είναι αξεπέραστο, οπότε δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να υποκύψουμε στη γοητεία του Terres d’Etoiles Riesling από το Domaine Christophe Mittnacht. Με οξύτητα που τσακίζει κόκκαλα και εντυπωσιακή συμπύκνωση μπαίνει αυτόματα στα must taste της χρονιάς.

Το οινοποιείο με λαμπρή πορεία από το 1963, έχει αμπέλια στα καλύτερα σημεία του Hunawihr, Ribeauvillé και Mittelwihr. Το πάθος της οικογένειας για το κρασί και το αμπέλι τους οδήγησε στη βιοδυναμική καλλιέργεια το 1999 και έτσι έγιναν από τα πρώτα πιστοποιημένα βιοδυναμικά οινοποιεία της Αλσατίας. Ο Christophe είναι παντρεμένος με τη Yuka, μια πολύ γνωστή σεφ από την Ιαπωνία και αυτό έχει επηρεάσει κάπως το στυλ των κρασιών του, κάνοντας τα απόλυτα γαστρονομικά. Τα κρασιά του διακρίνονται για την καθαρότητα τους, την κοφτερή οξύτητά τους και τον έντονο mineral χαρακτήρα τους.

To Terres d’Etoiles είναι ένα Riesling που είναι σχεδιασμένο για να σε εκτοξεύσει στ’ αστέρια όπως λέει και το όνομα του.

Δοκίμασε το και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα και ελκυστικά αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, άγουρου ανανά, μοσχολέμονου, ροδάκινου και πράσινου μήλου. Έχει κοφτερή οξύτητα και μέτριο σώμα ενώ η mineral αίσθηση παραμένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αλσατία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ανανάς, μοσχολέμονο, ροδάκινο, πράσινο μήλο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

TERRES D'ÉTOILES RIESLING 2018 - DOMAINE CHRISTOPHE MITTNACHT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρι ψητό στα κάρβουνα, θαλασσινά ή πιάτα κοτόπουλου.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ