ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terre De Zeus Ασύρτικο 2022 - Navitas Winery
Navitas Winery

TERRE DE ZEUS ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - NAVITAS WINERY

  Ελλάδα / Πιερία
€19,80
€17,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Terre de Zeus Assyrtiko Navitas Winery είναι λεμονάτο και ζουμερό Ασύρτικο χωρίς ίχνος βαρελιού αλλά με τόνους φρεσκάδας, που θα σε κερδίσει από την πρώτη γουλιά. Δεν είναι αυστηρό, αντιθέτως είναι φρουτώδες και λιπαρό, ότι πρέπει για να συνοδεύσει κάθε λογής θαλασσινά μεζεδάκια.

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 2015 όταν μπήκε στο μυαλό της Μαρίας Δημητριάδη η ιδέα να αξιοποιήσει τον οικογενειακό αμπελώνα στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Μαρία επέλεξε μεν να σπουδάσει Ψυχολογία αλλά αν έχεις μεγαλώσει ανάμεσα σε κρασιά και αμπέλια δύσκολα ξεφεύγεις από το "μικρόβιο" του κρασιού. Έτσι, ένωσε τις δυνάμεις της με τον οινολόγο Γρηγόρη Σωτηριάδη και το 2020 έκαναν τον πρώτο τους τρύγο. Τα κρασιά τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όσο και στην ελληνική αγορά, για το εντυπωσιακό τους packaging και την ποιότητα τους. Το Terre de Zeus Assyrtiko Navitas Winery για παράδειγμα πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Decanter. Yπάρχει όμως και κάτι ακόμα που κάνει το Navitas Winery να ξεχωρίζει. Εκτός από τη vegan πιστοποίηση έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας ενώ παράλληλα το οινοποιείο λειτουργεί με τη λογική της αειφόρου ενέργειας (προσπαθώντας να επιβαρύνουν όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον).

Πάμε τώρα στο ζουμί. Το Terre de Zeus Assyrtiko Navitas Winery είναι ένα Ασύρτικο που προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, με νεαρά κλήματα, σε υψόμετρο 100 μέτρων. Μετά την αυστηρή διαλογή και τη σύντομη προζυμωτική εκχύλιση (στο 1/3, τα υπόλοιπα 2/3 μπαίνουν στο πιεστήριο σε ολόκληρα τσαμπιά) το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και έπειτα ωριμάζει εκεί μαζί με τις φίνες οινολάσπες του.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και διακριτικά αρώματα λεμονιού, αχλαδιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκου ροδάκινου και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό lime, κίτρο, γκρέιπφρουτ, φλούδα λεμονιού, ροδάκινο και νύξεις ζύμη συναντιούνται σε ένα mineral φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πιερία, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα λεμόνι, αχλάδι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, λευκόσαρκο ροδάκινο, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TERRE DE ZEUS ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - NAVITAS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με linguine al limone, λαβράκι ψητό, μύδια αχνιστά με λευκό κρασί

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}