ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Θαψάνα 2019 - Οινοποιείο Μωραΐτης
Οινοποιείο Μωραΐτη

ΘΑΨΑΝΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

  Πάρος
€35,80
€31,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή της ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Θαψάνα 2019 από το του Οινοποιείο Μωραΐτη της Πάρου, είναι ένα εντυπωσιακό λευκό κρασί από την ποικιλία Μονεμβασιά που έχει ένταση, μοναδική φρεσκάδα και καθηλωτική αλμύρα. Αυτό σε συνδυασμό με το φρούτο της ποικιλίας, δημιουργεί ένα συνδυασμό άκρως αναζωογονητικό, που το κάνει τρομερά εύκολο για καθημερινή κατανάλωση. Επάξιο δείγμα του ΠΟΠ Πάρος, αυτό το κρασί είναι ένα μόνο ένα δείγμα.  

To Οινοποιείο Μωραΐτη είναι σίγουρα το πιο διάσημο οινοποιείο του νησιού και η συμβολή του στην ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών όπως η Μονεμβασιά είναι τεράστια. Έχει δώσει δείγματα από όλες τις εκδοχές τις με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα και εκεί που νομίζαμε πως έχει τελειώσει με  τους πειραματισμούς, ήρθε ακόμα μια έκπληξη. Μονεμβασιά αφιλτράριστη, στην πιο καθαρή και γνήσια μορφή της! Ο αυτόριζος προφυλλοξηρικός αμπελώνας Θαψάνα, ηλικίας 90 ετών και σε υψόμετρο 400 μέτρων, έδωσε έναν καρπό διαμάντι και έτσι η συνέχεια στην οινοποίηση ήταν μονόδρομος.

Η οινοποίηση μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούν την αρωματική ένταση της ποικιλίας, η παραμονή για 12 μήνες με τις οινολάσπες και η τελική εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα, δίνουν ένα κρασί με τραγανή οξύτητα και όγκο που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιοδήποτε γκουρμεδιάρικο μεζεδάκι. Όχι δεν είναι μόνο φρουτάκια και αρώματα, έχει λιπαρότητα και όγκο που εντυπωσιάζει.

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς! Θέλεις να το κρατήσεις και 3 χρονάκια και μετά να το πιείς; Ναι, βεβαίως και μπορείς!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσαφένιες ανταύγειες. Έχει πλούσια αρώματα από λεμόνι, κίτρο, Lime, μανταρίνι και γλυκό νεράντζι. Διακριτικές νότες από μπισκότο, μέλι, βούτυρο και λευκό πιπέρι, δίνουν μια επιπλέον σπιρτάδα και πολυπλοκότητα.

Στο στόμα έχει τραγανή οξύτητα και μέτριο (+) σώμα, ενώ η λιπαρότητα έρχεται στην άριστη ισορροπία με τα παραπάνω. Η επίγευσή του είναι μακρά, με το χαρακτήρα των εσπεριδοειδών να παραμένει αναλλοίωτος, ενώ μια διακριτική αλμύρα προδίδει τον τόπο παραγωγής του.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Πάρος
Ποικιλία Μονεμβασιά
Αρώματα λεμόνι, κίτρο, Lime, μανταρίνι, γλυκό νεράντζι, νότες από μπισκότο, μέλι, βούτυρο, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΘΑΨΑΝΑ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με χοιρινό και λευκή σάλτσα κρασιού, λεμονάτο ρολό κοτόπουλο με πατάτες γάστρας και οποιοδήποτε παλαιωμένο κίτρινο τυρί

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}