ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Longtail 2020 - The Knack Project
The Knack Project

THE LONGTAIL 2020 - THE KNACK PROJECT

  Ελλάδα / Αττική
€20,20
€17,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυτό το Σαββατιανό είναι φυσικά απολαυστικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To The Longtail από το The Knack Project μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα και πλέον καταλαβαίνουμε ακριβώς, πως είναι να είσαι οινοποιός και να καμαρώνεις τόσο πολύ για τα κρασιά που φτιάχνεις. Αυτό το Σαββατιανό θα γίνει πολύ μεγάλο hit!
 
Ο Χρήστος Κουλουριώτης είναι ένας φανατικός οπαδός των «garage wines», που μετά την κατάκτηση του Diploma, θέλησε να βάλει τη δική του πινελιά και να δημιουργήσει τα δικά του κρασιά,  αναδεικνύοντας το χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας και το terroir της περιοχής των Μεγάρων. Τα παλιά κλήματα της οικογένειας του έδωσαν το βήμα να δημιουργήσει το The Knack Project, μια σειρά από πολύ απολαυστικά κρασιά χαμηλών παρεμβάσεων. Το Longtail, ανήκει σε αυτά και προέρχεται από αμπέλια Σαββατιανού, ηλικίας 44 ετών, που βρίσκονται στα Γεράνεια Όρη σε υψόμετρο 300 μέτρων. Ο χυμός των σταφυλιών, αφού παρέμεινε σε επαφή με τα στέμφυλα για μερικές ημέρες, ζύμωσε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με χρήση φυσικών ζυμών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε βαρέλια των 225lt, από γαλλική δρυ, όπου παρέμεινε 34 ολόκληρους μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες του, καταλήγοντας σε ένα πλούσιο και ιδιαίτερο κρασί. Η φρεσκάδα και τα αρώματα εσπεριδοειδών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, ενώ η παραμονή του για ακόμα 3 μήνες στη φιάλη, πριν τη διάθεσή του στην αγορά και η χωρίς φιλτράρισμα εμφιάλωσή του, δημιουργεί μια επιπλέον εικόνα για το τι περίπου να περιμένεις…
 
Το The Longtail είναι μια κατηγορία Σαββατιανού από μόνο του και ο καλύτερος τρόπος να την εκτιμήσεις όπως της αξίζει, είναι ένα σπιτικό λεμονάτο κοτοπουλάκι στο φούρνο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει μέτριο λεμονί χρώμα. Τα αρώματα είναι πολύπλοκα, με τις νότες ροδάκινου, πεπονιού, περγαμόντου και ώριμου ανανά, να ξεχειλίζουν. Απαλές νότες λευκών λουλουδιών και ζύμης, δημιουργούν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και μια ανεπαίσθητη λιπαρή αίσθηση. Ώριμο λευκόσαρκο ροδάκινο, νεράντζι, ζύμη μπριος, ψημένο ψωμί και αχλάδι. Στη συνέχεια νότες μελιού, αποξηραμένου βερίκοκου και βουτύρου, δημιουργούν ένα νόστιμο πολύπλοκο αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αττική, Ελλάδα
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα Ροδάκινο, πεπόνι, περγαμόντο, ανανάς, λευκά λουλούδια, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 34 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE LONGTAIL 2020 - THE KNACK PROJECT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με καρμπονάρα, σολομό με πορτοκάλι, λεμονάτο χοιρινό/κοτόπουλο.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}