ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2016 - The Paring
The Paring

SAUVIGNON BLANC 2016 - THE PARING

  Αμερική / California
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν αγαπάς τα Sauvignon του Νέου Κόσμου και τα βαρελάτα λευκά, αυτό το θα το λατρέψεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To The Paring Sauvignon Blanc 2016 είναι ένα εκρηκτικά αρωματικό Sauvignon Blanc, που συνδυάζει τον πικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού, με το πλούσιο τροπικό φρούτο. Αν αγαπάς τα Sauvignon του Νέου Κόσμου και τα βαρελάτα λευκά, αυτό το θα το λατρέψεις!

Το οινοποιείο The Paring βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Ynez και φυσικά συγγενεύει με το οινοποιείο Jonata και το The Hilt. Επί της ουσίας όσα αμπέλια είναι ακόμα νεαρά ή το φρούτο τους δε ταιριάζει στο στυλ κρασιών του Jonata ή του The Hilt μπαίνουν στο The Paring. Ο σκοπός του The Paring είναι να προσφέρει ποιοτικά και εκφραστικά κρασιά, με λίγη από την πολυτέλεια των μύθων της Καλιφόρνια.

Για το The Paring Sauvignon Blanc 2016 το κρασί ζυμώνει σε ουδέτερα και καινούργια, γαλλικά βαρέλια και ανοξείδωτη δεξαμενή, σε ίσες αναλογίες για 10 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο αλλά ζουμερό και πληθωρικά φρουτώδες.

Δοκίμασε το The Paring Sauvignon Blanc 2016 με ριζότο σπαραγγιών ή με ένα πικάντικο θαλασσινό curry.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με απαλές χρυσαφί ανταύγειες και μύτη πληθωρική με αρώματα lime, gooseberry, μελιού, βανίλιας, φρυγανιάς, καπνού, λεμονιού, μαρμελάδας βερίκοκου, ροδάκινου, κίτρου και φύλλου συκιάς. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και βουτυράτη υφή. Αρώματα λεμονιού, καπνού, φρυγανισμένου brioche, φλούδας νεραντζιού, βανίλιας, ανανά, βερίκοκου, lime, passion fruit και νεκταρινιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,4%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Lime, gooseberry, μέλι, βανίλια, φρυγανιά, καπνός, λεμόνι, μαρμελάδα βερίκοκο, ροδάκινο, κίτρο, φύλλα συκιάς, φρυγανισμένου brioche, φλούδα νεραντζιού, ανανάς, passion fruit, νεκταρίνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2016 - THE PARING

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δεντρολίβανο.


Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}