ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

0 τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε 0 λεπτά

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΣΥΝΟΛΟ €
€0,00
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Θίνες 2022 - Οινοποιία Κούκος
Οινοποιία Κούκος

ΘΙΝΕΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

  Ελλάδα / Αχαΐα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Και η νύχτα μυρίζει γιασεμί!

Γιατί το αγαπάμε;
Οι Θίνες της Οινοποιίας Κούκος είναι το κρασί που θα ξεκινάς να πίνεις με την παρέα, σαν συνοδευτικό των ατελείωτων συζητήσεων, με φόντο νόστιμα μεζεδάκια και τελικά δεν θα καταλαβαίνεις, πως μπορεί να έφτασες στο τρίτο μπουκάλι. Η νοστιμιά του δεν χορταίνεται και τα αρώματά του είναι μεθυστικά!
 
Τα αδέρφια Παναγιώτη και Κώστα, έβαλαν τις βάσεις ίδρυσης της Οινοποιίας Κούκος, γύρω στα τέλη του ’90. Τα οικογενειακά κτήματα και η αγάπη τους για το κρασί, ήταν δυο σημαντικοί λόγοι για να δημιουργήσουν το boutique οινοποιείο στην περιοχή Στροφιλιά, λίγο έξω από την Πάτρα. Με την  καλλιέργεια ελληνικών τοπικών και γαλλικών ποικιλιών, έχουν δημιουργήσει μια σειρά κρασιών με αρκετά διαφορετικά στυλ, βασισμένοι αποκλειστικά στον απόλυτο σεβασμό προς τη φύση. Μια τέτοια δουλειά, βιολογικής καλλιέργειας, είναι και οι Θίνες, ένα λευκό ξηρό κρασί από Φιλέρι (το γνωστό Μοσχοφίλερο), το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ προσεκτική οινοποίηση, ώστε να κλείσει μέσα του και να διατηρήσει όλα τα λεπτεπίλεπτα και αρωματικά στοιχεία της ποικιλίας. Η έντονη φρεσκάδα του, δίνει έναν επιπλέον απολαυστικό χαρακτήρα.
 
Οι Θίνες θα σου χαρίσουν μια αρωματική ευδαιμονία και καλό θα ήταν να έχεις αρκετή από αυτή στο συντηρητή σου!
 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι λαμπερό λεμονί με γκρι ανταύγειες. Έχει έντονη αρωματική ένταση από λευκά άνθη λεμονιού, γιασεμιού αλλά και τριαντάφυλλου. Ένας διακριτικός τόνος γλυκόριζας δημιουργεί μια πικάντικη αίσθηση.
 
Στο στόμα έχει δροσερή οξύτητα σε ισορροπία με τα έντονα φρουτώδη αρώματα από φρέσκο ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ και μια απολαυστική επίγευση μακράς διάρκειας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αχαΐα
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Τριαντάφυλλο, γιασεμί, άνθη πορτοκαλιάς, λεμόνι, κίτρο, πράσινο μήλο, ζουμερό μοσχολέμονο, λουκούμι, περγαμόντο, ginger.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΘΙΝΕΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με finger food, τηγανητά θαλασσινά, δροσερές σαλάτες και λευκά τυριά.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

ΕΝΕΡΓΑ ΦΙΛΤΡΑ

Αποτελέσματα Αναζήτησης

Βρέθηκαν 0 προϊόντα

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.