ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Riesling Reserve 2019 - Trimbach
F. E. Trimbach

RIESLING RESERVE 2019 - TRIMBACH

  Γαλλία / Alsace
€31,40
€26,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Από τον σπουδαιότερο παραγωγό της Αλσατίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τροπικό, λεμονάτο και πληθωρικό το Riesling Reserve Trimbach ήρθε για να σε κατακτήσει και δε χρειάζεται καν να προσπαθήσει για αυτό. Γιατί; Επειδή αν πάρεις τον σπουδαιότερο παραγωγό της Αλσατίας και την πιο εντυπωσιακή λευκή ποικιλία απλά πετυχαίνεις jackpot.

H ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το 1626 και έκτοτε έχουν περάσει 12 γενιές από το τιμόνι. Η πορεία του οινοποιείου είναι διαχρονικά ανοδική και η οικογένεια έχει καταφέρει να κατοχυρώσει το δικό της μοναδικό στυλ οινοποιητικά. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αυτό που επιδιώκουν είναι να κάνουν κρασιά γαστρονομικά, κομψά και ισορροπημένα με αντοχή στο χρόνο. Και το Riesling Reserve Trimbach είναι ένα από αυτά. Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή Ribeauvillé και μετά από πολύ αυστηρή διαλογή επιλέγονται μόνο τα καλύτερα και τέλεια ωριμασμένα σταφύλια. To κρασί παλαιώνει με τις φίνες οινολάσπες του για αρκετούς μήνες πριν κυκλοφορήσει. Το αποτέλεσμα έχει κοφτερή οξύτητα και εντυπωσιακή συμπύκνωση.

Συνδύασέ το με λιπαρά ψάρια και λευκά κρεατικά με πολύπλοκες σάλτσες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Riesling Reserve Trimbach έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, lime, άγουρου ροδάκινου, άνθη λεμονιάς, ανανά και γκρέιπφρουτ.

Στο στόμα έχει υψηλή οξύτητα και μέτριο σώμα. Ζουμερά εσπεριδοειδή και άγουρα τροπικά φρούτα συναντιούνται σε ένα mineral φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Ποικιλία Riesling
Αρώματα λεμόνι, lime, άγουρο ροδάκινο, άνθη λεμονιάς, ανανάς, γκρέιπφρουτ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIESLING RESERVE 2019 - TRIMBACH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σολομό με πορτοκάλι και ginger, pasta al limone, πανσέτα με μήλα στο φούρνο

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}