ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Trois Chapeaux 2022 Day 17 - Jima Winery
Jima Winery

TROIS CHAPEAUX 2022 DAY 17 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€28,70
€25,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια εκρηκτική και νόστιμη Ντεμπίνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ντεμπίνα Orange σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Αλλά πρέπει!
Το περιμέναμε πολύ καιρό να συμβεί. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως, είναι πως η συγκεκριμένη ποικιλία θα έδινε ένα κρασί με τόση δομή και πολυπλοκότητα, που δε μοιάζει με καμία από όσες είχαμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Μια Ντεμπίνα ακόμα πιο εκρηκτική και νόστιμη, σε ένα πολύ εκφραστικό orange κρασί, φυσικά υπό την φροντίδα του Πάνου Τζίμα.

Όσα κρασιά έχουμε δοκιμάσει από τα χέρια του, έχουν κάτι το μοναδικό. Η ισορροπία και η φινέτσα τους αποκαλύπτουν πως η σχέση του με το κρασί και την οινοποίηση ίσως και να είναι τελικά καρμική. Χημικός οινολόγος, ξεκίνησε το 2013 να δημιουργεί τον δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά Άρτας, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά. Οι πρωτοποριακές του ιδέες είναι πάντα θορυβώδεις, όπως και το project του “Les Vignerons”, που αφορά τη συνεργασία του με τοπικούς παραγωγούς για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της ποικιλίας, της χρονιάς και του τόπου.

Για το Trois Chapeaux, χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από αμπελώνες ηλικίας άνω των 30 ετών, προσεγμένους από τον κύριο Στέφανο Σιουμάλα, στο χωριό Σακελλάρικο. Στις πλαγιές που βρίσκονται 350 μέτρα πάνω από τον ποταμό Καλαμά, το ψυχρό κλίμα και το δροσερό αεράκι, ωριμάζουν άψογα την Ντεμπίνα, που σε συνδυασμό με τα εδάφη της περιοχής, αποκτά πολύ δροσιστική οξύτητα. Το 45% ζυμώνει σε αμφορέα, το 31% σε νέα δρύινα βαρέλια και το 24% σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με αποτέλεσμα μια κρυστάλλινη έκφραση φρούτου, με έντονη φρεσκάδα και εκπληκτική δομή που εξελίσσεται συνεχώς μέσα στο ποτήρι.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Οι 11 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες δημιουργούν μια ισορροπημένα κρεμώδη αίσθηση, που στρογγυλεύει τη Ντεμπίνα και την κάνει τόσο λαχταριστή, που θέλεις να τη φας με το κουτάλι! Αν είσαι με παρέα και κάποιος πει τη λέξη «γαστρονομικό κρασί», είναι ακριβώς η στιγμή που επιβάλλεται να μοστράρεις ένα Trois Chapeaux!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει μια απαλή χρυσαφένια απόχρωση με πορτοκαλί ανταύγειες. Τα αρώματα που κυριαρχούν είναι ώριμο αχλάδι, φλούδα λεμονιού, πράσινο μήλο, νυχτολούλουδο, αμύγδαλο, κρέμα βανίλια, νότες τσουρεκιού, νεράτζι, λευκό τσάι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τραγανή οξύτητα και έναν φινετσάτο τανικό χαρακτήρα. Η απαλή λιπαρή αίσθηση μπλέκεται με τα αρώματα μανταρινιού, μαρμελάδας βερίκοκου, νερατζιού και τσουρεκιού, σε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα με απαλή λεμονάτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Orange
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Ντεμπίνα
Αρώματα Αχλάδι, φλούδα λεμονιού, πράσινο μήλο, νυχτολούλουδο, αμύγδαλο, κρέμα βανίλια, τσουρέκι, νεράτζι, λευκό τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TROIS CHAPEAUX 2022 DAY 17 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ρεβιθάδα στη γάστρα, χέλι καπνιστό, αλλά και με σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}