ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tua Rita Perlato Del Bosco Bianco 2024
Tua Rita

TUA RITA PERLATO DEL BOSCO BIANCO 2024

  Ιταλία / Tuscany
€21,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ανατρέπει τα δεδομένα της Τοσκάνης, με 93pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σε μια περιοχή που έχει ταυτιστεί με δυναμικά ερυθρά κρασιά, το Perlato del Bosco Bianco 2024 από Tua Rita έρχεται να ανατρέψει τις προσδοκίες και να αποδείξει ότι τα λευκά της Τοσκάνης έχουν πολλά να πουν. Και δεν το λέμε εμείς αλλά διάσημοι οινοκριτικοί μιας και η χρονιά του 2024 έχει ήδη αποσπάσει 93 πόντους από τον James Suckling και 92pts από το Falstaff!

Το οινοποιείο Tua Rita, με έδρα το Suvereto της Άνω Μαρέμμας, είναι γνωστό παγκοσμίως για κρασιά όπως το Redigaffi και το Giusto di Notri. Όμως πίσω από τα μεγάλα ερυθρά, υπάρχει μια πιο ήσυχη αλλά εξίσου εκφραστική πλευρά: αυτή του Vermentino. Το Perlato del Bosco Bianco γίνεται από 100% Vermentino, καλλιεργημένο σε επιλεγμένα αμπελοτόπια με θέα την θάλασσα. Το terroir της Μαρέμμα, με τα αμμώδη και αργιλώδη εδάφη, την έντονη ηλιοφάνεια και τη θαλάσσια αύρα, προσφέρει στην ποικιλία όλα όσα χρειάζεται για να εκφραστεί με καθαρότητα και ένταση.

Η οινοποίηση ακολουθεί μια minimal λογική: ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμαση για λίγους μήνες στις οινολάσπες. Ο στόχος είναι ένας: να διατηρηθεί η φρεσκάδα, η λεπτότητα και η φυσική αρωματική ένταση του Vermentino.

Το Perlato del Bosco Bianco 2024 Tua Rita είναι ιδανικό για σένα που αγαπάς τα τραγανά λευκά κρασιά και θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Perlato del Bosco Bianco 2024 Tua Rita έχει εκφραστική μύτη με νότες από lime, λεμόνι, αχλάδι, ροδάκινο, λευκά άνθη όπως λεμονανθοί και βρεγμένη πέτρα.

Στο στόμα, η τραγανή οξύτητα, το μέτριο σώμα και η ορυκτή επίγευση δημιουργούν ένα σύνολο κομψό, δροσιστικό και απόλυτα ισορροπημένο. Ζουμερό ροδάκινο, αχλάδι, λεμόνι, κίτρο και άνθη λεμονιάς γεμίζουν το στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Vermentino
Αρώματα lime, λεμόνι, αχλάδι, ροδάκινο, λευκά άνθη, λεμονανθοί, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TUA RITA PERLATO DEL BOSCO BIANCO 2024

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά, φρέσκα τυριά, φιλέτο λευκού ψαριού σε σάλτσα λεμονιού και πιάτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}