ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Two Peaks Sauvignon Blanc 2019
-

TWO PEAKS SAUVIGNON BLANC 2019

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
€12,90
11.00
€11,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα πιο αρωματικά Sauvignon Blanc στον πλανήτη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Νεοζηλανδέζικο Sauvignon Blanc έχει τον πιο εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα που πραγματικά πλημμυρίζει το ποτήρι. Έτσι ακριβώς είναι και το Two Peaks Sauvignon Blanc, από το Marlborough της Νέας Ζηλανδίας. Η τιμή του θα σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου μόλις το δοκιμάσεις!

Το Marlborough είναι υπεύθυνο για τα πιο αρωματικά και χαρακτηριστικά Sauvignon Blanc του πλανήτη, μετά το Λίγηρα. Ο λόγος; Ο συνδυασμός φυτικού χαρακτήρα, τροπικού φρούτου και gooseberry που τα κάνει ακαταμάχητα! Τώρα θα μας πεις “και τι είναι το gooseberry;”. Είναι το λαγοκέρασο, ένα πράσινο μούρο που μοιάζει με μεγάλη ρόγα από σταφύλι. Για να μιλήσουμε απλά, μυρίζει κάπως σαν ζελεδάκια Haribo σε συνδυασμό με passion fruit. Το Two Peaks είναι ένα από τα πιο γνωστά κρασιά της περιοχής με απίστευτη σχέση ποιότητας τιμής. Η οινοποίηση είναι σχετικά απλή, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χωρίς πολλά πολλά, καθώς δε θέλουν τίποτα να επισκιάσει τον εντυπωσιακά αρωματικό, φρουτώδη χαρακτήρα του Sauvignon.

To Two Peaks Sauvignon Blanc ταιριάζει με πολλά αλλά είναι σούπερ απολαυστικό και μόνο του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και μεθυστικά αρώματα lime, ανανά, μάνγκο, gooseberry, πιπεριάς, ροδάκινου, λεμονόφυλλων και passion fruit. Νόστιμο στόμα με μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Lime, ανανάς, μάνγκο, gooseberry, πιπεριά, ροδάκινο, λεμονόφυλλα, passion fruit.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7°C
Παλαίωση 3+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TWO PEAKS SAUVIGNON BLANC 2019

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χτένια και ψητά σπαράγγια, σούπα Tom Kha Gai ή ένα σπανακόρυζο.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}