ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Two Islands 2023 - Κτήμα Αβαντίς
Κτήμα Αβαντίς

TWO ISLANDS 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

  Ελλάδα / Εύβοια
€17,50
€15,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ιδιαίτερο λευκό από δύο νησιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Two Islands 2023 – Anhydrous Winery είναι ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί που συνδυάζει δυο αγαπημένες ποικιλίες από δυο λατρεμένα νησιά, τη Σαντορίνη και την Εύβοια. Το χαρμάνι Μαλαγουζιά - Αηδάνι είναι μοναδικό αλλά παράλληλα τόσο επιτυχημένο που σε κάνει να αναρωτιέσαι πως δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα.

To Anhydrous Winery είναι το δεύτερο οινοποιείο του Απόστολου Μούντριχα.Το οινοποιείο ιδρύθηκε στη Σαντορίνη από τον Απόστολο το 2021. Το όνομα Anhydrous (Άνυδρος) δεν είναι τυχαίο. Αντανακλά τις ξηρές κλιματολογικές συνθήκες, την έλλειψη νερού, αλλά και την συμπύκνωση των κρασιών που γεννιούνται σε αυτό το μικροκλίμα. Τα αμπέλια διαμορφώνονται με τον παραδοσιακό τρόπο της «κουλούρας» — ένα παγκοσμίως μοναδικό σχήμα που προστατεύει τα σταφύλια από τον δυνατό ήλιο και τους ανέμους του νησιού αλλά και που εγκλωβίζει την λιγοστή υγρασία στο εσωτερικό της.

Το Two Islands είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά του οινοποιείου. Πρόκειται για ένα λευκό blend από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Αηδάνι, που συνδυάζει, αρχικά, την αρωματική φινέτσα της πρώτης με την ορυκτότητα και δομή της δεύτερης. Δεύτερον σε αυτό το χαρμάνι ενώνονται δυο νησιά, η Σαντορίνη και η Εύβοια, εξ ου και το όνομα Two Islands 2023 – Anhydrous Winery.

Δοκίμασε αυτό το σπάνιο λευκό τώρα!

 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Two Islands 2023 – Anhydrous Winery έχει αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων. Νότες από αγιόκλημα και βρεγμένη πέτρα συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα. Τα ώριμα πυρηνόκαρπα μπλέκονται με νότες ορυκτότητας και γλυκού λεμονιού, σε ένα αλμυρό φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Ελλάδα
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Αηδάνι
Αρώματα λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, ώριμα πυρηνόκαρπα, αγιόκλημα, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TWO ISLANDS 2023 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο λεμονάτο, γιουβέτσι με γαρίδες, lime και σαφράν και μικρά ψαράκια τηγανητά.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}