ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τυπάλδο 2023 - Κτήμα Χαριτάτου
Κτήμα Χαριτάτου

ΤΥΠΑΛΔΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€19,10
€16,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να αντισταθείς σε αυτό το Μοσχάτο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τους ήξερες κι εσύ όσο καλά τους ξέρουμε εμείς, θα γνώριζες ότι, όταν η οικογένεια Χαριτάτου αποφασίζει να κάνει κάτι, τότε σίγουρα θα το κάνει καλά!

Γνωστή στους Κεφαλονίτικους κύκλους για τη μακρά παράδοσή της στην ενασχόληση με τη γη και την αγάπη της για τις τέχνες και τον πολιτισμό, ασχολείται εδώ και χρόνια με τα αμπέλια και την οινοποιεία. Στον οικογενειακό αμπελώνα, στα Κλαδάτα Κεφαλονιάς, με το πανέμορφο πατρικό σπίτι που μοιάζει βγαλμένο από φωτογραφία από εξωτικό παράδεισο, καλλιεργήθηκε το αγαπημένο τους Μοσχάτο. Κάτι το έδαφος, κάτι το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής και η προσεκτική οινοποίηση, το Τυπάλδο από το Κτήμα Χαριτάτου είναι η απόλυτη έκφραση της εκρηκτικά αρωματικής ποικιλίας.

Το Τυπάλδο του Κτήματος Χαριτάτου, ήδη μαζεύει βραβεία και κοσμεί κάποιες από τις καλύτερες ελληνικές λίστες κρασιών και όχι μόνο.

Πότε να το πιείς;

Τώρα!

Αν θέλεις τη συμβουλή μας, μην προσπαθήσεις να αντισταθείς…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, αχνοκίτρινο χρώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας.

Όταν το πλησιάσεις, θα πλημμυρίσει τη μύτη με έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων, λάιμ και ώριμου ανανά σε συνδυασμό με κομπόστα βερίκοκο. Μέλι και κυδωνόπαστα συμπληρώνουν το εκρηκτικό αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, μέτριο σώμα, άρτιο και λιπαρό. Τα αρώματα, εντυπωσιακά καθαρά με το σταφύλι και τον ανανά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ενώ διακρίνεται και ελαφριά φυτικότητα. Στο τελείωμα ξεχωρίζει η μακράς διάρκειας, φρουτένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μοσχάτο
Αρώματα Lime, ανανάς, κομπόστα βερίκοκο, μέλι, κυδωνόπαστα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΥΠΑΛΔΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες, όστρακα, τηγανητά ψάρια ή απόλαυσέ το μόνο του.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με οξύτητα και πολυπλοκότητα ή για τους λάτρεις των πιο πλούσιων κρασιών ένα με ωρίμαση σε βαρέλι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}