ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ultreia Godello 2019 - Bodegas Raul Perez
Bodegas Raul Perez

ULTREIA GODELLO 2019 - BODEGAS RAUL PEREZ

  Ισπανία / Bierzo
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Raul Perez, 94pts Decanter και 92pts Vinous! Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το πιθανότερο είναι πως δεν έχεις δοκιμάσει ή ακούσει ξανά για το Godello, αλλά με μια γουλιά από το Raul Perez Ultreia Godello, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ερωτευτείς αυτή την ιδιαίτερη λευκή Ισπανική ποικιλία που απέσπασε 94pts από Decanter και 92pts από Vinous!

Ο Raul Perez είναι ένας από τους πιο διάσημους οινοποιούς, όχι μόνο του Bierzo, αλλά και της Ισπανίας. Έχει θητεύσει δίπλα στον μεγάλο Alvaro Palacios και έχει μάθει όλα τα μυστικά της βιοδυναμικής καλλιέργειας και των τοπικών ποικιλιών. Κάπου στο 2000 αποφάσισε να στραφεί κι εκείνος στη βιοδυναμική καλλιέργεια και στην ήπια φυσική οινοποίηση. Ο Perez αφήνει το αμπέλι και την ποικιλία να μιλήσουν από μόνα τους και γι’ αυτό τα κρασιά του έχουν τόσα πολλά να πουν.

Το πρώτο δικό του project ήταν το Ultreia, που ξεκίνησε το 2003. Ultreia, είναι ένας χαιρετισμός που χρησιμοποιoύσαν οι προσκυνητές, όταν ταξίδευαν από το Camino στο Santiago και σημαίνει «πάμε πιο πέρα». Η ιστορία τους είναι συνδεδεμένη με το χωριό του Raul και έτσι θέλησε να τιμήσει τον τόπο του, αλλά και να σηματοδοτήσει την αρχή μιας λαμπρής πορείας που θα τον «πήγαινε πιο πέρα».

To Ultreia Godello Raul Perez προέρχεται από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1995 στο Valtuille de Abajo. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια 1500 λίτρων, όπου σχηματίζεται flor*. Το κρασί ωριμάζει εκεί για 1-2 χρόνια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα έχει πολύ εκφραστικό χαρακτήρα και φανταστική δομή.

Εμείς το λατρέψαμε, εσύ αρκεί να το δοκιμάσεις για να συμφωνήσεις!

*To flor είναι το λεπτό στρώμα από νεκρές ζύμες που σχηματίζεται στην επιφάνεια του κρασιού. Το συναντάμαι συνήθως στα Sherry.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Ultreia Godello Raul Perez έχει μέτριο λεμονί χρώμα. Στη μύτη τα αρώματα του κίτρου, του λεμονιού, του άγουρου ροδάκινου, του βουτύρου και του λεμονόχορτου μπλέκονται με νύξεις βανίλιας, αγιοκλήματος και βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και έντονη λιπαρή αίσθηση. Λεμόνι, πράσινο μήλο, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, φρέσκο αμύγδαλο, κερήθρα, βούτυρο, γιαούρτι, lime, λουίζα, προζύμι και μανιτάρι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Godello
Αρώματα Κίτρο, λεμόνι, άγουρο ροδάκινο, βούτυρο, λεμονόχορτο, βανίλια, αγιόκλημα, βρεγμένη πέτρα, πράσινο μήλο, γκρέιπφρουτ, φρέσκο αμύγδαλο, κερήθρα, γιαούρτι, lime, λουίζα, προζύμι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ULTREIA GODELLO 2019 - BODEGAS RAUL PEREZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα καλαμάρι σωτέ με beurre blanc, λαυράκι φιλέτο με μαντζουράνα, ρίγανη και λεμόνι ή ένα λευκό ραγού με παπαρδέλες.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}