Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

V for Vostilidi 2017 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

V FOR VOSTILIDI 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€17,10
14.60
€14,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Είσαι Έτοιμος Για Κάτι Τόσο Επαναστατικό;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το V for Vostilidi είναι ένα κρασί ακόμα πιο επαναστατικό από όσο ακούγεται. Βοστυλίδι orange ή αλλιώς ένα κρασί που τσακίζει κόκκαλα, φτιαγμένο για μεγάλες συγκινήσεις!

Ο Πάνος Σαρρής ήταν πάντα στην άλλη πλευρά. Sommelier με σημαντική εμπειρία και με αυτό εννοούμε 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Sommelier και Certified Sommelier στο Λονδίνο από το Court of Master Sommeliers! Όταν αποφάσισε να συνεχίσει το οικογενειακό εστιατόριο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς, έκανε τα μαγικά του σε φαγητό και κρασί. Όταν πριν από 7 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή δικών του κρασιών, πιστέψτε μας, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Για το Βοστυλίδι του, διάλεξε τα καλύτερα σταφύλια από δύο premium αμπελοτόπια στο Πανοχώρι και το Φαγιά. Εννοείται ότι η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες, σε ουδέτερα Αυστριακά δρύινα βαρέλια 2 τόνων όπου το κρασί στη συνέχεια παρέμεινε για να ωριμάσει 11 μήνες.

Το V for Vostilidi είναι ένα κρασί που φωνάζει από μακριά πως είναι φτιαγμένο από έναν απαιτητικό sommelier που αναζητούσε ιδιαίτερο χαρακτήρα για να δαμάσει δύσκολα πιάτα της Κεφαλονίτικης κουζίνας.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ (+)

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Χρώμα μυστήριο, χρυσαφί σε όρια του πορτοκαλί αλλά φωτεινό.

Μύτη εκρηκτική, γεμάτη από κάθε εσπεριδοειδές που μπορείς να σκεφτείς βουτηγμένο σε μέλι και αποξηραμένα χρυσάνθεμα.

Στο στόμα όλο αυτό γίνεται πιο έντονο, πιο mineral, πιο καπνιστό, πιο μπαχαρένιο. Ναι, έχει ταννική υπόσταση και κοφτερή οξύτητα που μπορούν να δαμάσουν ακόμα και κόκκινο κρέας. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Βοστυλίδι
Αρώματα αχλάδι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή, lime, κίτρο, ξύσμα λεμονιού, νεράντζι, λεμονόχορτο, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10℃
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

V FOR VOSTILIDI 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψάρια στα κάρβουνα, θαλασσινά με λεμόνι ή τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}