Ξέρεις τι είναι ο Πετρουλιανός; Όχι; Τότε, πρέπει να μάθεις αμέσως, δοκιμάζοντας τον Πετρουλιανό των Αμπελώνων Βατίστα. Η σπανιότατη και σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία είχε κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον του Γιάννη Βατίστα. Η αγάπη για την ποικιλία ήταν τόσο μεγάλη, που την καλλιέργησε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας. Σήμερα, στα χέρια της κόρης του Μαρίας, η Κυδωνίτσα δίνει ένα ιδιαίτερο και ντελικάτο κρασί, βραβευμένο με χάλκινο μετάλλιο από το Decanter!
Στον κάμπο των Βοιών και στις πλαγιές της Παντάνασσας, δίπλα στη Μονεμβασιά, απλώνονται οι αμπελώνες της οικογένειας Βατίστα. Οι ιδανικές συνθήκες βοηθούν στην τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών, ενώ ο τόπος φημίζεται για την ιστορία του στο κρασί μιας και από κει έβγαινε το ιστορικό γλυκό κρασί Μαλβάζια.
Ο Πετρουλιανός είναι μια λευκή ποικιλία της Λακωνίας που έχει διακριτική οξύτητα και μέχρι σήμερα συμμετείχε μόνο σε χαρμάνια. Η Μαρία Βατίστα τόλμησε να δημιουργήσει ένα μονοποικιλιακό κρασί από Πετρουλιανό και το αποτέλεσμα την δικαίωσε. Το κρασί ζύμωσε και ωρίμασε σε ανοξείδωτες δεξαμενές μαζί με τις φίνες οινολάσπες του και το αποτέλεσμα είναι κομψό, με διακριτικά αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων.
Συνδύασε τον Πετρουλιανό των Αμπελώνων Βατίστα με αέρινα τηγανισμένα καλαμαράκια για τον απόλυτο καλοκαιρινό συνδυασμό.