ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βερντέα Nature 2021 - Δημήτρης Κεφαλληνός
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η ναυαρχίδα της Ζάκυνθου ξανά στο προσκήνιο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και Βερντέα και Natural γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Ο Δημήτρης Κεφαλληνός συνεχίζει να μας εκπλήσει με τη φρέσκια και υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού κρασιού της Ζακύνθου, την Βερντεα Nature 2021!

Η Βερντέα είναι ένα κρασί με "Ονομασία κατά Παράδοση" με πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό και οινικό προφίλ. Με καταγωγή από τη Ζάκυνθο περιέχει τις τοπικές και σπάνιες ποικιλίες του νησιού σε μια ιδιαίτερη οινοποίηση, με ελαφρώς οξειδωτικό χαρακτήρα που θυμίζει φινετσάτο και διακριτικό sherry. Έχει πάρει το όνομά της από το πράσινο χρώμα (verde) των σταφυλιών κατά τον τρύγο, τα οποία τρυγούσαν πρώιμα για να έχει υψηλότερη οξύτητα το τελικό κρασί. Οι ποικιλίες που συμμετέχουν στο χαρμάνι είναι Σκιαδόπουλο, Παύλος, Ρομπόλα, Γουστολίδι και Μακρυποδιά. Το blend ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για περίπου 11 μήνες με γηγενείς ζύμες και εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και λοιπές παρεμβάσεις σε 600 μόνο φιάλες, μιας και πρόκειται για φυσική οινοποίηση. 

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και συνδυάζει τον οξειδωτικό χαρακτήρα ενός καταπληκτικού sherry με τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα των Ζακυνθινών ποικιλιών. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες που προδιαθέτουν για την ωρίμαση σε βαρέλι. Έντονος χαρακτήρας εσπεριδοειδών σε κάθε μορφή όπως γλυκό του κουταλιού λεμόνι, ζαχαρωμένο περγαμόντο, ξύσμα νεραντζιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ και άνθη πορτοκαλιάς. Νότες από μέλι, ροδάκινο, βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί συμπληρώνουν το σύνολο.

Έχει μέτριο σώμα και διακριτική οξύτητα, σε απόλυτη ισορροπία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Σκιαδόπουλο, Παύλος, Ρομπόλα, Γουστολίδι, Μακρυποδιά
Αρώματα Λεμόνι, περγαμόντο, νεράντζι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, άνθη πορτοκαλιάς, μέλι, ροδάκινο, βανίλια, φρυγανισμένο ψωμί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΕΡΝΤΕΑ NATURE 2021 - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καλαμαράκια τηγανητά, ψάρια στη σχάρα, ποικιλίες φρέσκων τυριών ή δροσερές σαλάτες κοτόπουλου.

Καλαμαροκροκέτες με κουρκούτι ούζου

Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια


Για το Κουρκούτι
2 στίγματα κρόκο Κοζάνης
30 ml. ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml. σόδα αναψυκτικό
Θυμάρι
Αλεύρι φαρίνα
Αλάτι


Για το Ντρέσινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού
60 ml. ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το αρωματικό κουρκούτι ούζου:

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ούζο με τα στίγματα του κρόκου να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά, μαζί με το ούζο και τον κρόκο, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρ, γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια.

Για το Ντρέσινγκ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε.

Για τις κροκέτες:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν καλά. Έπειτα τα ρίχνουμε ένα ένα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές μαζί με τη σάλτσα.

 

Έυα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}