Και Βερντέα και Natural γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Ο Δημήτρης Κεφαλληνός συνεχίζει να μας εκπλήσει με τη φρέσκια και υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού κρασιού της Ζακύνθου, την Βερντεα Nature 2023!
Η Βερντέα είναι ένα κρασί με "Ονομασία κατά Παράδοση" με πολύ ξεχωριστό γαστρονομικό και οινικό προφίλ. Με καταγωγή από τη Ζάκυνθο περιέχει τις τοπικές και σπάνιες ποικιλίες του νησιού σε μια ιδιαίτερη οινοποίηση, με ελαφρώς οξειδωτικό χαρακτήρα που θυμίζει φινετσάτο και διακριτικό sherry. Έχει πάρει το όνομά της από το πράσινο χρώμα (verde) των σταφυλιών κατά τον τρύγο, τα οποία τρυγούσαν πρώιμα για να έχει υψηλότερη οξύτητα το τελικό κρασί. Οι ποικιλίες που συμμετέχουν στο χαρμάνι είναι Σκιαδόπουλο, Παύλος, Ρομπόλα, Γουστολίδι και Μακρυποδιά. Το blend ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για περίπου 11 μήνες με γηγενείς ζύμες και εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και λοιπές παρεμβάσεις σε 600 μόνο φιάλες, μιας και πρόκειται για φυσική οινοποίηση.
Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και συνδυάζει τον οξειδωτικό χαρακτήρα ενός καταπληκτικού sherry με τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα των Ζακυνθινών ποικιλιών.