ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βιδιανό 2022 - Oenops
Oenops

ΒΙΔΙΑΝΟ 2022 - OENOPS

  Ελλάδα / Δράμα
€18,00
€15,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φιγουράρει σταθερά στις λίστες του Decanter, της Jancis Robinson και των New York Times!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Oenops Vidiano είναι από αυτά τα κρασιά που συζητούνται πολύ τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και όχι άδικα. Το Βιδιανό του Νίκου Καρατζά φιγουράρει σταθερά στις λίστες του Decanter, της Jancis Robinson και των New York Times και ίσως για αυτό εξαντλείται κάθε χρόνο εν ριπή οφθαλμού.

Ο Νίκος Καρατζάς, κουβαλώντας στις αποσκευές του την πολυετή γνώση και εμπειρία του, από τη συνεργασία του με τα σημαντικότερα οινοποιεία της χώρας, έφτιαξε το δικό του boutique οινοποιείο. Με έδρα τη Δράμα και με συνεχή δουλειά, ψάχνει και βρίσκει τα καλύτερα αμπέλια, με παλιά κλήματα, στα καλύτερα σημεία των γύρω -και όχι μόνο- περιοχών. Έτσι, για το Oenops Vidiano το Βιδιανό προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δρύινα βαρέλια και πήλινους αμφορείς. Έπειτα ωριμάζει σε αμφορείς 400 λίτρων, με τις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες. Το αποτέλεσμα έχει έντονο γήινο χαρακτήρα και μια διακριτική βοτανικότητα, που το καθιστούν ιδανικό παρτενέρ για τα πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας.

Δοκίμασε το Oenops Vidiano τώρα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες με ντελικάτα αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, κίτρου, γκρέιπφρουτ, βρεγμένης πέτρας, φρυγανιάς, κυδωνιού και αποξηραμένων βοτάνων.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και ελαφριά λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά εσπεριδοειδή, άγουρο βερίκοκο, λουίζα και θυμάρι συναντιούνται σε ένα γήινο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, βρεγμένη πέτρα, φρυγανιά, κυδώνι, αποξηραμένα βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΙΔΙΑΝΟ 2022 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο, linguine με σολομό, κρέμα και άνηθο, μύδια αχνιστά με ρετσίνα

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}