Το Βιδιανό Γηγενείς Ζύμες 2018 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι ίσως η πιο πληθωρική και εντυπωσιακή έκφραση της ποικιλίας που έχουμε δοκιμάσει! Με τα μάτια κλειστά είμαστε σίγουροι πως κι εσύ θα στοιχημάτιζες πως πρόκειται για μια πιο αρωματική και φρουτώδη Σαντορίνη, αλλά όχι, αυτό είναι το Βιδιανό όπως θα έπρεπε να είναι.
Ο Νίκος Καραβιτάκης, έχοντας πειραματιστεί με το Βιδιανό όσο λίγοι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα ετικέτα, το Βιδιανό Γηγενείς Ζύμες 2018, ένα κρασί που προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές, μεράκι και υπομονή. Το αμπελοτόπι βρίσκεται σε υψόμετρο 640 μέτρων και αυτό σημαίνει πως εκεί η ποικιλία δίνει την πιο mineral και λεμονάτη εκδοχή της. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου και παρέμεινε για περίπου 36 μήνες, μαζί με τις λεπτές οινολάσπες του. Μετά την εμφιάλωση ωρίμασε για λίγους μήνες στη φιάλη και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.
Οι φιάλες του Βιδιανό Γηγενείς Ζύμες 2018 των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι λιγότερες από 1000 οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
*Η γκραβούρα στην ετικέτα είναι εμπνευσμένη από μια φωτογραφία του Νίκου με τον παππού του στα αμπέλια.