ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Βιδιανό Young Vines 2019 - Ηλιάνα Μαλίχιν & Σπύρος Χρυσός
Ηλιάνα Μαλίχιν & Σπύρος Χρυσός

ΒΙΔΙΑΝΟ YOUNG VINES 2019 - ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΛΙΧΙΝ & ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

  Ελλάδα / Ρέθυμνο
€16,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το Δυναμικό Ντουέτο Μαλίχιν - Χρυσός, Ξαναχτυπά! Mόλις 3.500 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Βιδιανό Young Vines 2019 Μαλίχιν - Χρυσός είναι μια διαφορετική έκφραση της διάσημης κρητικής ποικιλίας, το οποίο μάλιστα διαθέτει και δική του διατριβή. Συγκεκριμένα είναι το αποτέλεσμα της διατριβής της Ηλιάνας Μαλίχιν, στο ΤΕΙ Οινολογίας της Κρήτης! Εντυπωσιακό;

Η Ηλιάνα Μαλίχιν στα 24 της χρόνια έκανε μια ανακάλυψη που τάραξε τα νερά του Ελληνικού κρασιού. Κατάφερε και απομόνωσε τις γηγενείς ζύμες από το φλοιό του Βιδιανού και δοκίμασε να το οινοποιήσει με αυτές, παρατηρώντας πως δίνουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στην ποικιλία. Δυο χρόνια αργότερα μας παρουσιάζει το δικό της κρασί, το Βιδιανό Young Vines Μαλίχιν - Χρυσός.

Τα νεαρά αμπέλια, ηλικίας 5-15 ετών στο χωριό Μέλαμπες του Ρεθύμνου, μεγαλώνουν σε υψόμετρο 650 μέτρων με αυστηρά βιολογική καλλιέργεια. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις γηγενείς ζύμες που έχει απομονώσει η Ηλιάνα. Στη συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες με τις φίνες οινολάσπες του, αποκτώντας λιπαρή, κρεμώδη αίσθηση.

To Βιδιανό Young Vines 2019 Μαλίχιν - Χρυσός θα σου κλέψει την καρδιά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Βιδιανό Young Vines 2019 Μαλίχιν - Χρυσός, έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, περγαμόντου, λεμονιού, κίτρου, λεμονανθών και χαμομηλιού. Νότες ζύμης συμπληρώνουν το μοναδικό σύνολο. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα και δροσιστική οξύτητα. Ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα όπως νεκταρίνι και βερίκοκο, πλαισιώνονται από νότες κίτρου, γκρέιπφρουτ, λεμονιού, ανθών πορτοκαλιάς και ζύμης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ρέθυμνο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Περγαμόντο, λεμονανθός, χαμομήλι, νεκταρίνι, βερίκοκο, κίτρο, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιάς, ζύμη.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΙΔΙΑΝΟ YOUNG VINES 2019 - ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΛΙΧΙΝ & ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες ή πλούσια τυριά.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}