ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gewürztraminer Vigna Kastelaz 2018 - Elena Walch
Elena Walch

GEWÜRZTRAMINER VIGNA KASTELAZ 2018 - ELENA WALCH

  Ιταλία / Alto Adige
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ίσως ένα από τα καλύτερα του είδους του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το διαμαντάκι του Alto Adige, το boutique οινοποιείο της Elena Walch δημιουργεί κρασιά που καθρεφτίζουν το terroir της περιοχής. Συγκεκριμένα έχει φτιάξει μια σειρά κρασιών που είναι μια ποικιλία - ένα αμπελοτόπι. Η αρχιτέκτονας Elena Walch ερωτεύτηκε τον οινοποιό Werner Walch, και μαζί αγάπησε παράφορα το κρασί και τους αμπελώνες της οικογένειας Walch. Όταν τους αντίκρυσε σκέφτηκε πως, αν έχεις αμπέλια τόσο όμορφα, θα πρέπει να φτιάχνεις και κρασιά εξίσου όμορφα. Αυτή τη σκέψη ξεκίνησε να κάνει πράξη όταν ίδρυσε το οινοποιείο της.

Το κρασί που καθιέρωσε το οινοποιείο της Elena Walch σε κοινό και κριτικούς σαν ένα από τα κορυφαία του Alto Adige και της Ιταλίας γενικότερα, ήταν το Gewurztraminer Vigna Kastelaz. Τα σταφύλια προέρχονται από το μοναδικής κλιματικής και εδαφολογικής μορφολογίας αμπελοτόπι Kastelaz. Ο χαρακτηρισμός Vigna αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, μέσα σε ένα αμπελοτόπι, που έχει είτε ιστορική αξία είτε γεωγραφική αξία και αποτελεί δείγμα terroir, καθώς κάνει κρασιά υψηλής ποιότητα και μοναδικού χαρακτήρα. 

Το συγκεκριμένο κρασί δημιουργήθηκε πρώτη φορά γύρω στο 1990, και κατάφερε να αποσπάσει την καταπληκτική βαθμολογία των 90 βαθμών από το Wine Spectator, σε τυφλή βαθμολογία Gewürztraminer από όλο τον κόσμο. Αν δε σας φαίνονται πολλοί, αναλογιστείτε πως το ίδιο το Wine Spectator το θεωρεί ρεκόρ καθώς το Gewürztraminer δεν είναι αγαπητή ποικιλία στους Αμερικάνους αφενός, και αφετέρου είχε να συναγωνιστεί μεγαθήρια από την Αυστρία και την Αλσατία.

Θες και άλλα;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη υψηλής αρωματικής έντασης, με γενναίες δόσεις τριαντάφυλλου, lychee, μελιού, αγιοκλήματος, αποξηραμένου βερίκοκου και περγαμόντου. Πικάντικες νότες κανέλας και γαρύφαλλου εξάπτουν την περιέργεια για παραπάνω.

Το στόμα είναι μέτριου (+) όγκου με εκρηκτική αρωματική ένταση και ισορροπημένη οξύτητα. Αποξηραμένο βερίκοκο, μέλι, λουκούμι τριαντάφυλλο, lychee, lime, περγαμόντο, σταφίδα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Ατέλειωτη μπαχαρένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Ιταλία, Alto Adige
Ποικιλία Gewürztraminer
Αρώματα τριαντάφυλλο, lychee, μέλι, αγιόκλημα, αποξηραμένο βερίκοκο, περγαμόντου, πικάντικες νότες κανέλας και γαρύφαλλου
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GEWÜRZTRAMINER VIGNA KASTELAZ 2018 - ELENA WALCH

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Μόνο του σαν απεριτίφ ή εναλλακτικά συνδύασέ το με πικάντικα πιάτα ασιατικής κουζίνας ή πικάντικα αλμυρά τυριά.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}