ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βηλάνα 2016 Duet - Ιδαία Οινοποιητική
Ιδαία Οινοποιητική

ΒΗΛΑΝΑ 2016 DUET - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Βηλάνα στα καλύτερά της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Βηλάνα, η άγνωστη μέχρι πριν λίγα χρόνια γηγενής Κρητική ποικιλία, εξελίσσεται στην πορεία του χρόνου και δίνει πλέον κρασιά που αποκαλύπτουν τον πλούσιο αρωματικό της χαρακτήρα και την φρεσκάδα της. Μια μονοποικιλιακή Βηλάνα από τα χέρια του μαέστρου του είδους οινολόγου Βασίλη Λαδερού, εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της δίνοντάς του όπως λέει ο ίδιος το καλύτερο κρασί που του έχει δώσει έως τώρα.

Τραγανή και φρέσκια κερδίζει τα χρυσά μετάλλια το ένα μετά το άλλο σε διεθνείς διαγωνισμούς γοητεύοντας με την πολυπλοκότητα και τον πλούτο της! Άφησέ τη να απογειώσει πιάτα θαλασσινών και λαδερά της ελληνικής κουζίνας!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι χαρίζει λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα, δείγμα της φρεσκάδας της.

Όταν τη μυρίσεις θα σε πλυμηρίσει με τα αρώματα φρέσκων φρούτων και λουλουδιών της. Εσπεριδοειδή, πράσινο μήλο και άνθη λεμονιάς κάνουν αισθητή την παρουσία τους από την πρώτη στιγμή.

Στο στόμα η πλούσια, βουτυράτη, με δροσιστική οξύτητα και νεύρο. Τα αρώματα στόματος είναι έντονα και χαρακτηριστικά. Στο τελείωμα, η φρουτώδης αίσθηση παραμένει στο στόμα για ώρα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βηλάνα
Αρώματα εσπεριδοειδή, λεμονανθός, πράσινο μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΗΛΑΝΑ 2016 DUET - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με πιάτα θαλασσινών, δροσερές σαλάτες με λευκό τυρί και λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}