ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Viognier 2023 - Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Γεροβασιλείου

VIOGNIER 2023 - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€25,10
€21,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μαγεύει όποιον το δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Viognier του Κτήματος Γεροβασιλείου είναι μια από τις καλύτερες εκφράσεις της γαλλικής ποικιλίας στην Ελλάδα. Κομψό και παράλληλα πληθωρικό, μαγεύει όποιον το δοκιμάσει! 

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου το 1993, αποφάσισε να φυτέψει Viognier στον αμπελώνα της Επανομής, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ΑΠΘ. Οι σπουδές στο Bordeaux άφησαν το στίγμα τους πάνω του και μια μικρή αδυναμία στις γαλλικές ποικιλίες. Το Viognier είναι μια ποικιλία από το Ροδανό που φημίζεται για τον λιπαρό και ντελικάτο χαρακτήρα της και κάνει κάποια από τα καλύτερα και πιο ακριβά λευκά κρασιά. Ακολουθώντας τα γαλλικά πρότυπα, το Viognier ζύμωσε και ωρίμασε σε καινούργια, δρύινα, γαλλικά βαρέλια, μαζί με τις οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και βουτυράτο και δικαιολογεί απόλυτα τα βραβεία και τις διακρίσεις που έρχονται, σχεδόν κάθε χρόνο.

Δοκίμασε το Viognier του Κτήματος Γεροβασιλείου και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ λεμονί χρώμα και πολύπλοκα αρώματα βερίκοκου, βουτύρου, ροδάκινου, χαμομηλιού, βανίλιας, brioche, περγαμόντου, φουντουκιού, δρυός, καπνού και λευκών λουλουδιών. Πλούσιο στόμα με γεμάτο σώμα, διακριτική οξύτητα και έντονη λιπαρή αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Επανομή, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Viognier
Αρώματα Βερίκοκο, βούτυρο, ροδάκινο, χαμομήλι, βανίλια, brioche, περγαμόντο, φουντούκι, δρυς, καπνός, λευκά λουλούδια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VIOGNIER 2023 - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, καρμπονάρα,πάπια με πορτοκάλι ή χτένια σοτέ σε βούτυρο.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}