ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Viognier Les Larmes de l'Ange 2023 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

VIOGNIER LES LARMES DE L'ANGE 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ακόμα εμβληματικό κρασί από τον Χρήστο Αϊβαλή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Viognier Les Larmes de L’Ange από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι το πιο αριστοκρατικό Viognier που θα δοκιμάσεις. Πλούσιο, ξηροκαρπάτο, με απαλή λιπαρή αίσθηση και μοναδική δομή, είναι από εκείνα τα κρασιά που ανυπομονείς να πιείς την επόμενη γουλιά!

Αν μπορούσαμε να πούμε λίγα λόγια για το Χρήστο Αϊβαλή αυτά θα ήταν πως είναι ένας άνθρωπος εκρηκτικός, πληθωρικός και τελειομανής σε σημείο εμμονής. Ο στόχος του είναι τα άψογα κρασιά και για να τον φτάσει σε αυτά ο δρόμος είναι μόνο ένας. Η αφοσίωση και ο έλεγχος και της παραμικρής λεπτομέρειας που τελικά θα κάνει τη διαφορά. Όσο ουτοπικό και να ακούγεται αυτό, να ξέρεις πως είναι από τους λίγους οινοποιούς που έχουν σχεδόν αγγίξει την τελειότητα. Τα κρασιά του είναι από τα πιο εμβληματικά στην περιοχή της Νεμέας και παραδείγματα προς μίμηση για πολλούς.

Μετά από το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και άλλες ερυθρές διεθνείς ποικιλίες, έφτασε η ώρα να σπάσει το φράγμα δυσκολίας στην καλλιέργεια του Viognier, της αριστοκρατικής ποικιλίας του Ροδανού που κάνει κάποια από τα καλύτερα και πιο ακριβά λευκά κρασιά. Ο ίδιος θα σου πει πως το Viognier δεν είναι δύσκολο στην οινοποίηση, αλλά το κουμπί του πρέπει να το βρεις στο αμπέλι και μετά όλα είναι απλά. Και το βρήκε! Το άφησε ελεύθερο χωρίς να το τιθασεύσει και εκείνο του χάρισε τα πιο πολύτιμα στοιχεία του. Στη συνέχεια όμως του φέρθηκε με το γάντι, αφού ένα μέρος του οινοποιήθηκε σε δεξαμενή με τη μέθοδο sur lie για 4 μήνες, ενώ το υπόλοιπο ζύμωσε σε γαλλικό νέο βαρέλι για 25 ημέρες. Ο συνδυασμός έδωσε εκρηκτικά αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και ασύλληπτη πολυπλοκότητα.

Η προσεκτική φροντίδα με πολύ κόπο, έδωσε ένα πληθωρικό αποτέλεσμα. Les Larmes de L’Ange σημαίνει «το δάκρυ του αγγέλου». Τώρα αν δάκρυσε από τη συγκίνηση του αποτελέσματος ή από τη δυσκολία κατά την καλλιέργεια, δεν έχει πια σημασία. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε όλους, επίγειους και μη και έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην έκφραση της ποικιλίας που θα σου μείνει αξέχαστη.

Το Viognier Les Larmes de L’Ange από την Οινοποιία Αϊβαλή, είναι μια αριστοκράτισσα κυρία στολισμένη με όλα της τα κοσμήματα και τα εκλεκτά της αρώματα, που μπήκε στο σαλόνι και έκανε πασαρέλα, με 15ποντα μεν, αλλά τελικά το περπάτησε το χαλί και έκανε όλα τα κεφάλια να γυρίσουν! Το ίδιο προκλητική είναι και η τιμή του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Έντονα αρώματα από μαρμελάδα ροδάκινο, ώριμο βερίκοκο, γλυκό περγαμόντο, γαρδένια. Πολύ αισθητές νότες από βανίλια, φουντούκια, καβουρδισμένα φιστίκια και βούτυρο.

Έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, με μια φινετσάτη βουτυράτη αίσθηση σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα που προσδίδει ζωντάνια. Αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, βανίλιας, λευκών λουλουδιών, φρυγανιάς και βουτύρου. Η επίγευσή του είναι λιπαρή και έχει μεγάλη διάρκεια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12.5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Viognier
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, περγαμόντο, γαρδένια, βανίλια, φουντούκι, φιστίκι, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VIOGNIER LES LARMES DE L'ANGE 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με φιλέτο σφυρίδας, πικάντικα πιάτα με μπαχαρικά, sushi και κατσικάκι στο φούρνο.

Αυθεντική Καρμπονάρα

  • ½ kgr μακαρόνια 
  • 4 μεγάλα αυγά φρέσκα 
  • 250 gr Guanciale χοντροκομμένο σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκο​​τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano 
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο πεκορίνο 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • Αλάτι

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα καλά αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν βράση. Μόλις βράσουν προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά δοκιμάζοντας μέχρι να γίνουν al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Με ελάχιστο λάδι (μισή κουταλιά) σοτάρετε την παντσέτα ή το bacon για περίπου 3 λεπτά, ή μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια κλείστε το μάτι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά και τα τυριά μέχρι να αναμιχθούν καλά μεταξύ τους.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν και είναι έτοιμα, κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν και στραγγίστε το υπόλοιπο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι στο οποίο έχετε το τηγάνι με την παντσέτα ή το bacon σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το μισό νερό από τα μακαρόνια. Ρίξτε στο τηγάνι τα μακαρόνια και ανακατέψτε κουνώντας το τηγάνι πάνω από τη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει το τσιρτσίρισμα και εξατμιστεί μεγάλο μέρος του νερού.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα των αυγών και ανακατεψτε γρήγορα μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Τα αυγά θα μαγειρευτούν από την υπολειπόμενη θερμότητα. Αν η σάλτσα φαίνεται υπερβολικά πηχτή, προσθέστε λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως!

Συνδυασμός με κρασί:

Η πλούσια και πληθωρική καρμπονάρα συνδυάζεται εξαιρετικά με ζωηρά λευκά κρασιά όπως το Sauvignon Blanc. Η οξύτητα και η αρωματική ένταση θα ανταπεξέλθουν στη λιπαρή αίσθηση και τη γευστική ένταση της σάλτσας. Μη διστάσετε όμως να συνδυάσετε με ένα ροζέ με οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στο πιάτο ταιριάζοντας ίσως καλύτερα με την πανσέτα ή το bacon.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}