ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Viognier Eclectique 2021 - Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

VIOGNIER ECLECTIQUE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Απλά μαγικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα είναι, όπως λέει και το όνομα του, ένα εκλεκτό και πληθωρικό κρασί που όμως καταφέρνει και συνδυάζει με μαεστρία την βουτυράτη υφή με την τραγανή οξύτητα και το πικάντικο βαρέλι, με τον θηλυκό και αρωματικό χαρακτήρα του Viognier! Απλά μαγικό!

Το Κτήμα Σκούρα, λίγο έξω από το Άργος και μέσα στη ζώνη ΠΟΠ της Νεμέας και είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο φιλόξενα οινοποιεία της χώρας, με εντυπωσιακή σάλα γευσιγνωσίας και υπόγειο κελάρι. Μια βόλτα ανάμεσα στις φιάλες και τα έργα τέχνης, σου δίνει την αίσθηση πως ο Γιώργος Σκούρας δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το δύστροπο και απαιτητικό Viognier, ίσως για εκείνον ήταν κάπως καρμικό, αλλά για μας ήταν σίγουρα μεγάλη τύχη!

Πολλά χρόνια το πάλευε και δεν έβγαινε, ώσπου έγινε το θαύμα, βρέθηκε η άκρη και γεννήθηκε ένα μεγάλο κρασί το Viognier Eclectique! Το Viognier φυτεύτηκε σε ένα αμπελοτόπι 7 στρεμμάτων λίγο έξω από τις Μυκήνες, στις Σπιλίτσες. Μετά από περίπου 10 χρόνια κατάφερε και έδωσε την πρώτη σοδειά του. Το σταφύλι τρυγιέται υπερώριμο και έπειτα από προσεκτική διαλογή, ζυμώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων (50% πρώτης χρήσης και 50% δεύτερης). Ωριμάζει εκεί για 12 μήνες με περιοδικό batonnage και μετά την εμφιάλωσή του ωριμάζει για 3 μήνες στο κελάρι του οινοποιείου, για να δέσουν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις.

Απόλαυσε το Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα τώρα αλλά και την επόμενη δεκαετία!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Το Viognier Eclectique Σκούρα έχει μέτριο χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βανίλιας, μελιού, αγιοκλήματος, βερίκοκου, lime, λεμονιού, κίτρου, περγαμόντου, χαμομηλιού, καπνού και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, αναζωογονητική οξύτητα και έντονη λιπαρή υφή. Ζουμερός γερμάς, ώριμο βερίκοκο, λεμόνι, περγαμόντο, νεκταρίνι, lime και ανανάς μπλέκονται με νότες βανίλιας, κερήθρας, βουτύρου, brioche, λεμονανθών και φουντουκιού.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Viognier
Αρώματα Βανίλια, μέλι, αγιόκλημα, lime, λεμόνι, κίτρο, περγαμόντο, χαμομήλι, καπνός, φρυγανιά, γερμάς, ώριμο βερίκοκο, νεκταρίνι, ανανάς, κερήθρα, βούτυρο, brioche, λεμονανθοί, φουντούκι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

VIOGNIER ECLECTIQUE 2021 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σαλάτα με ψητά βερίκοκα με gorgonzola και prosciutto, ένα ριζότο milanese με χτένια, ή ένα λαβράκι σε σάλτσα beurre blanc και πουρέ κουνουπίδι.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}