ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Viognier 2020 - Οινοποιείο Λύκου
Οινοποιείο Λύκου

5 + 1 VIOGNIER 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

  Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Viognier!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Viognier είναι μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία. Αρωματική, λιπαρή και πολύπλοκη, αλλά ταυτόχρονα τόσο ευαίσθητη και δύστροπη στην καλλιέργειά της. Ο Απόστολος Λύκος όμως έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει με τα δύσκολα. To Viognier ήταν το προσωπικό του στοίχημα και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα κατάφερε εξαιρετικά!

Χαμηλές στρεμματικές απόδοσεις, προσεκτική φροντίδα από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ ζύμωση και παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια Hermitage για 4 μήνες, έδωσαν ένα κρασί για μεγάλες απολαύσεις και απαιτητικούς ουρανίσκους. Πλούσιο, λιπαρό, μοναδικά αρωματικό και πολύπλοκο, σαγηνεύει από την πρώτη γουλιά. 

Βάλε δίπλα του ένα μαροκινό ταζίν με κοτόπουλο και βερίκοκα ή βουτυράτα τυριά όπως το Comté και ζήσε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Με 2.000 φιάλες μόνο, προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη έντονη και σαγηνευτική γεμάτη λουλούδια όπως τριαντάφυλλο και γαρδένια αλλά και πυρηνόκαρπα όπως ροδάκινο και βερίκοκο. Νότες περγαμόντου, lychee, βανίλιας, βουτύρου και ξηρών καρπών συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βουτυράτη αίσθηση. Αρώματα λουλουδιών, βερίκοκου, ροδάκινου, κίτρου, βουτύρου, βανίλιας, φρυγανιάς και ξηρών καρπών συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Viognier
Αρώματα Τριαντάφυλλο, γαρδένια, περγαμόντο, lychee, βερίκοκο, ροδάκινο, κίτρο, βούτυρο, βανίλια, φρυγανιά, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 VIOGNIER 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΥΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, μια δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο ή χτένια σοτέ σε βούτυρο.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}