ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βοριάς και Ήλιος Orange 2020 - Οινοποιία Μαρκόγιαννη
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

ΒΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ ORANGE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€14,80
€11,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα νέο orange ήρθε να μας κερδίσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Βοριάς και Ήλιος Orange της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη είναι το νέο orange κρασί του οινοποιείου από Ασύρτικο και είναι πραγματικά απίθανο. Ώριμα εσπεριδοειδή, κυδώνια και λωτοί μπλέκονται σε ένα εντυπωσιακό σύνολο με ρωμαλέα δομή!

Το οικογενειακό Οινοποιείο Μαρκόγιαννη βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας στο Νομό Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια έχει ταράξει τα νερά της οινικής σκηνής με τα εντυπωσιακά κρασιά του, από τοπικές κυρίως ποικιλίες, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες και διαφορετικές οινοποιήσεις του. Το Orange από Ροδίτη ήταν η πρώτη πορτοκαλί οινοποίηση που ξεκίνησε πειραματικά και σιγά σιγά κατάφερε να κατακτήσει όλο το οινόφιλο κοινό.

Μετά από αυτό, το επόμενο μεγάλο στοίχημα ήταν ένα orange από Ασύρτικο και έτσι γεννήθηκε το Βοριάς και Ήλιος Orange! Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ακολουθεί εκχύλιση με τα στέμφυλα για 8 μέρες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και γεμάτο αρώματα,, γεύσεις και εντάσεις.

Αν αγαπάς τα orange κρασιά τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το Βοριάς και Ήλιος Orange της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Βοριάς και Ήλιος Orange της Οινοποιίας Μαρκόγιαννη έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα και μεθυστικά αρώματα πορτοκαλιού, νεραντζιού, φλούδας μανταρινιού, κυδωνιού, λωτού, χρυσάνθεμου, λυκίσκου και μήλου. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Πλούσια και ώριμα εσπεριδοειδή μπλέκονται με κυδώνι και αποξηραμένο βερίκοκο σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ολυμπία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Πορτοκάλι, νεράντζι, φλούδα μανταρίνι, κυδώνι, λωτός, χρυσάνθεμο, λυκίσκος, μήλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ ORANGE 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με κοτόπουλο με προσούτο και μάνγκο, ένα χοιρινό φιλέτο με σάλτσα πορτοκάλι, ή ένα κριθαρότο με γαρίδες και μπισκ.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}