ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βοροινός Λευκός 2024 - Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη
Οινοποιείο Silva Δασκαλάκη

ΒΟΡΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€13,00
€11,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως το καλύτερο φρέσκο Βιδιανό της σεζόν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Βοροινός Λευκός 2024 του οινοποιείου Silva Δασκαλάκη είναι ίσως το καλύτερο φρέσκο Βιδιανό της σεζόν! Γιατί; Γιατί είναι σούπερ φρουτένιο, μοσχοβολάει νεκταρίνι και κάθε γουλιά σε πάει νοητά στο νησί. 

Η οικογένεια Δασκαλάκη έχει μεγάλη ιστορία με την αμπελοκαλλιέργεια, που ξεκινά από το 1920. Tο Βοροινός Λευκός 2024 Silva Δασκαλάκη παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια καλλιεργημένα βιολογικά, σε υψόμετρο 400-600 μέτρων, στους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου στο χωριό Σίβα Ηρακλείου, στην καρδιά της ζώνης ΠΟΠ Δαφνές. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, χωρίς παρεμβάσεις, και ωριμάζει για λίγους μήνες με τις οινολάσπες του, αποκτώντας λιπαρή υφή και πολυπλοκότητα. 

Tο Βοροινός Λευκός 2024 είναι σίγουρα ένα από τα κρασιά που θα πίνουμε όλο το καλοκαίρι! Δοκίμασε το και θα συμφωνήσεις μαζί μας! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, αρώματα από ροδάκινο, νεκταρίνι, λευκά άνθη και νότες εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και περγαμόντο.

Στο στόμα έχει προσφέρει ζωηρή οξύτητα, μέτριο σώμα και φουλ φρουτένια γεύση που θυμίζει νεκταρίνι.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ηράκλειο, Ελλάδα
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα ροδάκινο, νεκταρίνι, λευκά άνθη, λεμόνι, περγαμόντο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10–12°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΟΡΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2024 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SILVA ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με burrata με ψητά ροδάκινα και prosciutto, φιλέτο λαβράκι με αρωματικό λαδολέμονο και σαλάτα thai με παπάγια 

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}