ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Walhalla 2017 - Loosen Barry
Loosen x Barry

WALHALLA 2017 - LOOSEN BARRY

  Γερμανία / Mosel
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Riesling των Loosen και Barry που Ταρακούνησε τον Κόσμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Walhalla Loosen Barry είναι μια από εκείνες τις εκπληκτικές περιπτώσεις που μας κάνουν να αγαπάμε το κρασί ακόμα πιο πολύ και η καλύτερη απόδειξη πως ο κόσμος του κρασιού είναι μαγικός και ανεξάντλητος!
Όπως μαρτυρά η ετικέτα του, το Walhalla αποτελεί το δημιούργημα της συνεργασίας του Ernst Loosen με την οικογένεια Barry, του ομώνυμου οινοποιείου της Αυστραλίας! Επίσης μόνο λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του σκόραρε 96 pts από τον James Suckling και κάτι μας λέει πως αυτό ήταν μόνο η αρχή!

O Ernst Loosen έχει πολλούς φίλους οινοποιούς σε όλο τον κόσμο και ένας από αυτούς είναι o Peter Barry και ο γιός του, Tom. O Peter Barry βρίσκεται για χρόνια στο τιμόνι του οινοποιείου Jim Barry, στην Clare Valley της Αυστραλίας. Αυτοί οι 3 άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο πάθος για το Riesling. Σκέψου πως ο Tom μετά από την επίσκεψή του στο οινοποιείο του Loosen στο Mosel, αποφάσισε να μείνει εκεί και να δουλέψει μαζί του για περίπου ένα χρόνο, μαθαίνοντας πως προσεγγίζουν οι Γερμανοί την ποικιλία. Κάπως έτσι προέκυψε και η ιδέα για το Walhalla. Ο Ernie θεωρείται από πολλούς άνθρωπος-ορόσημο για το Γερμανικό κρασί και από την άλλη οι Barry κάνουν κάποια από τα σπουδαιότερα αυστραλέζικα κρασιά. Αυτό το πάντρεμα, όπως καταλαβαίνεις, ήταν καταδικασμένο να είναι επικό. Τα κόκκινα, γρανιτένια εδάφη του Erdener Treppchen έκαναν τα μαγικά τους και το Riesling έκανε τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, η οινοποίηση έγινε στα πρότυπα της Clare Valley, όπως ακριβώς το κάνουν οι Barrys. Αυτό περιλαμβάνει ζύμωση και ωρίμαση με τις λεπτές οινολάσπες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για περίπου 2 χρόνια στη δεξαμενή και ακόμα έναν χρόνο στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι εξωτικό, τροπικό και απλά φανταστικό.

Δε χρειάζεται να σου πούμε πως οι φιάλες του Walhalla Loosen Barry που κυκλοφόρησαν είναι ελάχιστες και θα γίνουν καπνός.


*Walhalla σημαίνει ο Κήπος των Θεών. Ήταν το μέρος όπου πήγαιναν οι αποθανόντες πολεμιστές και τους υποδεχόταν ο Odin με μεγαλοπρεπή δείπνα, γεμάτα κρασί!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα και μεθυστικά αρώματα lime, mango, ροδάκινου, λεμονόχορτου, καραμελωμένου ανανά και μελιού, σε ένα φόντο καπνού και ορυκτότητας.

Νόστιμο στόμα, με εντυπωσιακή συμπύκνωση, μέτριο σώμα και κοφτερή οξύτητα. Το φρούτο και εδώ είναι τροπικό αλλά φρέσκο, τραγανό, πλαισιωμένο από αλμυρές και mineral notes.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Mosel, Γερμανία
Ποικιλία Riesling
Αρώματα Lime, mango, ροδάκινο, λεμονόχορτο, καραμελωμένος ανανάς μέλι καπνός, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

WALHALLA 2017 - LOOSEN BARRY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαβράκι ceviche με lime και ροζ γκρέιπφρουτ, στρείδια με Leche de tigre, φιλέτο σολομού με φινόκιο confit και σάλτσα λεμονιού ή sushi.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}