ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ξηροπόταμος 2018 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€12,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα αντισυμβατικό Ξινόμαυρο για τους λάτρεις του είδους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Με τα μάτια κλειστά νομίζεις πως πίνεις ένα φίνο Ξινόμαυρο και μόλις τα ανοίξεις… μπουμ! Πίνεις Ξηροπόταμο 2018 από το Κτήμα Τάτση, ένα υπέροχο λευκό κρασί από Ξινόμαυρο!

Θα σου πούμε μια ιστορία για δύο τύπους. Δύο αδέρφια που είναι σίγουρα οι πιο ροκ (για να μην πούμε heavy metal) οινοπαραγωγοί στην Ελλάδα. Δυο τύπους που έχουν τσακωθεί με τις βιομηχανοποιημένες ζύμες, με τη συμβατική και προβλέψιμη οινοποίηση. Η επεμβατικότητά τους στα κρασιά είναι στο επίπεδο φιλικού χτυπήματος στην πλάτη.

Ένα τέτοιο κρασί είναι ο Ξηροπόταμος 2018. Το κόκκινο Ξινόμαυρο οινοποιήθηκε αντισυμβατικά με τη μέθοδο blanc de noir, αφαιρόντας άμεσα τα στέμφυλα από το μούστο, ώστε να μην προλάβει να χρωματιστεί (ε, σχεδόν). Έτσι, το κρασί που προκύπτει είναι λευκό. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, ωριμάζει για περίπου ένα χρόνο με τις οινολάσπες του και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Ο Ξηροπόταμος 2018 από το Κτήμα Τάτση είναι ένα κρασί τόσο ολοκληρωμένο και ιδιαίτερο που έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Θέλεις η μοναδική του πολυπλοκότητα; Θέλεις η τέλεια ισορροπία του; Θέλεις ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, που ταιριάζει απίθανα με όλα τα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας;

Ο Ξηροπόταμος 2018 από το Κτήμα Τάτση είναι από τα λευκά που δεν χάνονται. Από εκείνα που θα σε ενθουσιάζουν σε κάθε γουλιά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει απαλό χρυσαφί χρώμα, με πορτοκαλί ανταύγειες. Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης, που δηλώνει ξεκάθαρα την «ξινομαυρίσια» καταγωγή του με νότες από γλυκό του κουταλιού τοματάκι και λευκό τριαντάφυλλο. Κυδώνι γλυκό, πορτοκάλι, περγαμόντο, βερίκοκο, γαρδένια, ανθόμελο, φρυγανιά και λουκούμι ξεπηδάνε συνεχώς από το ποτήρι.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ελαφριές τανίνες. Νότες λουκουμιού, λιαστής τομάτας, νεραντζιού, μελιού, γκρέιπφρουτ, γαρδένιας, τζίντζερ και λευκού τσαγιού δημιουργούν ένα απολαυστικό και ιδιαίτερο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Γλυκό του κουταλιού τοματάκι λευκό τριαντάφυλλο, κυδώνι γλυκό, πορτοκάλι, περγαμόντο, βερίκοκο, γαρδένια, ανθόμελο, φρυγανιά, λουκούμι, λιαστή τομάτα, νεράντζι, γκρέιπφρουτ, τζίντζερ, λευκό τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γεμιστά, λαχανοντολμάδες, ένα γιουβέτσι κοτόπουλο ή λιγκουίνι με πέστο λιαστής ντομάτας.

Σπαγγετίνι με λιαστή τομάτα, πεκορίνο και βασιλικό

500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης
150g λιαστές ντομάτες
150g πεκορίνο
20g μαύρες σταφίδες
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 φύλλα βασιλικό
6-7 ντοματίνια
80ml ελαιόλαδο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό να βράσει, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε τη σπαγγετίνη για 6-8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το πέστο που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και πεκορίνο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τις μουσκεύουμε σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε
– Μπορούμε εκτός από σταφίδες να προσθέσουμε 2 αποξηραμένους χουρμάδες
– Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φρέσκο θυμάρι

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}