ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ύλη 35 Ασύρτικο Orange 2020 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

ΥΛΗ 35 ΑΣΥΡΤΙΚΟ ORANGE 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πορτοκαλί θηρίο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ύλη 35 από το Κτήμα Παπαργυρίου είναι πολύ ιδιαίτερο κρασί. Όχι μόνο γιατί είναι orange αλλά, σου βάζω στοίχημα, ότι με τα μάτια κλειστά, θα νομίζεις ότι πίνεις κόκκινο κρασί! Δες το Ασύρτικο όπως δεν το έχεις ξαναδεί ποτέ και βάλε τη φαντασία σου να οργιάσει για τα αμέτρητα πιάτα που μπορούν να το συνοδεύσουν!

Αν γνωρίζεις έστω και λίγο το Γιάννη Παπαργυρίου θα έχεις καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος δεν κουράζεται ποτέ να μας εκπλήσσει. Τη μια ανακαλύπτει ξεχασμένες ποικιλίες και την άλλη φτάνει τις ήδη γνωστές στα όρια τους, εξάπτοντας την περιέργειά μας. Ο Παπαργυρίου έχει δουλέψει και πειραματιστεί αρκετά με το Ασύρτικο, όποτε είχε τη σιγουριά να πάει την ποικιλία ένα βήμα παραπέρα. Η Ύλη 35, το νέο του δημιούργημα, είναι ένα Ασύρτικο που δε μοιάζει με κανένα άλλο μιας και πρόκειται για μια πορτοκαλί και πληθωρική εκδοχή του. Tα σταφύλια ωριμάζουν σε υψόμετρο 800 μέτρων και μαζεύονται υπερώριμα, στα μέσα Οκτωβρίου. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και περνάει από εκχύλιση 35 ημερών με τα στέμφυλα. Έπειτα, παλαιώνει σε βαρέλια 500 λίτρων για 15 μήνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Η Ύλη 35 από το Κτήμα Παπαργυρίου είναι ένα κρασί για εσένα που σου αρέσουν οι προκλήσεις και τα έντονα, ρωμαλέα κρασιά! Αν μάλιστα το μεταγγίσεις και το σερβίρεις με παλαιωμένα, πληθωρικά τυριά, θα σε ανταμείψει γενναιόδωρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Ύλη 35 από το Κτήμα Παπαργυρίου έχει μέτριο πορτοκαλί χρώμα και έντονη μύτη, γεμάτη με αρώματα φλούδας πορτοκαλιού, κουμκουάτ, νεραντζιού, κυδωνιού, αποξηραμένου βερίκοκου, φρυγανιάς, βανίλιας, χρυσάνθεμου και φρέσκου αμύγδαλου.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και έντονες τανίνες. Λωτός, άγουρο κυδώνι, περγαμόντο ζαχαρωμένο, γκρέιπφρουτ, καρύδι, νεράντζι, αποξηραμένα κίτρινα άνθη, βρεγμένη πέτρα και γήινες νύξεις συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Φλούδα πορτοκαλιού, κουμκουάτ, νεράντζι, κυδώνι, αποξηραμένο βερίκοκο, φρυγανιά, βανίλια, χρυσάνθεμο, φρέσκο αμύγδαλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΥΛΗ 35 ΑΣΥΡΤΙΚΟ ORANGE 2020 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με κυδώνια, αρνίσια παιδάκια ή χοιρινό μπούτι με γλάσο πορτοκαλιού.

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}