Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Άσπρο Ποταμίσι 2017 - Μικροοινοποιΐα Ξυδάκη
Μικροοινοποιΐα Ξυδάκη

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2017 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΞΥΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Μύκονος
€16,50
14.75
€14,75

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Εντυπωσιακά Σπάνιο (μόνο 400 φιάλες)!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Φαντάζεσαι πόσο ωραίο είναι να εντυπωσιάζεσαι εκεί που δεν το περιμένεις. Κυρίως όταν δοκιμάζεις μια ποικιλία που στο παρελθόν δεν σου είχε αφήσει και τις καλύτερες αναμνήσεις. Το Άσπρο Ποταμίσι του Γιώργου Ξυδάκη όμως, είναι ένα κρασί που δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Και το "εντυπωσιακό" ίσως να μην είναι αρκετό. Πολυπλοκότητα, ισορροπία και άρτια δομή, γκρέμισαν κάθε προκατάληψη. Αν μάλιστα βάλεις στην εξίσωση ότι η ετήσια παραγωγή είναι μόλις 400 φιάλες...

Ο Γιώργος Ξυδάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δοκίμασε το 1966 για πρώτη φορά λιαστή κουντούρα (μανδηλαριά) από τον αμπελουργό παππού του και ερωτεύτηκε το κρασί αλλά και τις τοπικές ποικιλίες. Το μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες με τις οποίες ασχολούταν ερασιτεχνικά, και εμφιάλωνε κρασιά για φίλους και ρέστες του κρασιού. Η φιλοσοφία του είναι κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως στη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες. 

Το Άσπρο Ποταμίσι 2017 δεν αποτελεί εξαίρεση. Το 1/3 ζυμώνει σε δρύινο βαρέλι και τα 2/3 σε ανοξείδωτη δεξαμενή, ωριμάζει για περίπου 7 μήνες και στη συνέχεια γίνεται το τελικό blend. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο εγκλωβίζοντας μέσα του πληθωρικά αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Φυσικά μιλάμε για ελάχιστες φιάλες (400 μόνο!!) οι οποίες συνήθως κατοχυρώνονται από εστιάτορες και συλλέκτες εν ριπή οφθαλμού. Εμείς όμως προνοήσαμε και εξασφαλίσαμε κάποιες φιάλες… αλλά είναι λίγες οπότε βιάσου! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί.

Μύτη αρχικά ντροπαλή, που ξεδιπλώνεται σταδιακά… Αρώματα περγαμόντου, ώριμου βερίκοκου, μελιού, βουτύρου, κουμκουάτ, κυδωνιού και βανίλιας συμπληρώνονται από mineral, αλμυρές νύξεις. 

Στο στόμα σαγηνεύει με τη σφιχτή δομή και το γεμάτο σώμα του. Λιπαρή αίσθηση και τραγανή οξύτητα ισορροπούν τέλεια. Μέλι, πορτοκάλι, τοστ, ροδάκινο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, βούτυρο, φρέσκο βερίκοκο και mineral νότες που εκφράζονται σαν βρεγμένη πέτρα και τσακμακόπετρα δημιουργούν ένα πολύπλοκο και νόστιμο σύνολο. Βουτυράτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Άσπρο Ποταμίσι
Αρώματα περγαμόντο, ώριμο βερίκοκο, μέλι, βούτυρο, κουμκουάτ, κυδώνι, βανίλια, mineral-αλμυρές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2017 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα κοτόπουλου.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}