Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Άσπρο Ποταμίσι 2018 - Μικροοινοποιείο Ξυδάκη
Μικροοινοποιείο Ξυδάκη

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

  Ελλάδα / Μύκονος
€19,40
16.50
€16,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Εντυπωσιακά Σπάνιο (μόνο 500 φιάλες)!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Άσπρο Ποταμίσι είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν και δυστυχώς δεν μας είχε αφήσει και τις καλύτερες αναμνήσεις. Αυτό όμως ίσχυε μέχρι πέρυσι, που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το Άσπρο Ποταμίσι του Γιώργου Ξυδάκη. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο πολύ με την πολυπλοκότητα, την ισορροπία και την άρτια δομή του, που μας γκρέμισε κάθε προκατάληψη. 

Φέτος ετοιμάσου για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, γιατί το Ποταμίσι 2018 του Γιώργου Ξυδάκη ήρθε αλλαγμένο, βελτιωμένο και στην καλύτερη εκδοχή του! Το μόνο που έμεινε σταθερό στην εξίσωση είναι η ετήσια παραγωγή των μόλις 500 φιάλών...

Ο Γιώργος Ξυδάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, δοκίμασε το 1966 για πρώτη φορά λιαστή Κουντούρα (Μανδηλαριά) από τον αμπελουργό παππού του και ερωτεύτηκε το κρασί αλλά και τις τοπικές ποικιλίες. Το Μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες, με τις οποίες ασχολούταν ερασιτεχνικά και εμφιάλωνε κρασιά για φίλους και ρέκτες του κρασιού. Η φιλοσοφία του είναι κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως στη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες. 

Το Ποταμίσι 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε αντίθεση με το περσινό, το Ποταμίσι 2018 δεν έχει καθόλου παραμονή σε δρύινο βαρέλι παρά μόνο ανοξείδωτη δεξαμενή. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή ήταν η ανάδειξη του μοναδικού χαρακτήρα της ποικιλίας. Παραμένει για 8 μήνες με τις οινολάσπες του και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο εγκλωβίζοντας μέσα του πληθωρικά αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί. Φυσικά μιλάμε για ελάχιστες φιάλες (500 φιάλες και 50 magnums μόνο!!) οι οποίες συνήθως κατοχυρώνονται από εστιάτορες και συλλέκτες εν ριπή οφθαλμού. 

Εμείς όμως προνοήσαμε και εξασφαλίσαμε κάποιες φιάλες. Είναι λίγες όμως, οπότε βιάσου! 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο χρυσαφί.

Μύτη αρχικά ντροπαλή, που ξεδιπλώνεται σταδιακά. Αρώματα περγαμόντου, μελιού, βουτύρου, πορτοκαλιού, κουμκουάτ, νεραντζιού, χρυσάνθεμου και φρυγανιάς συμπληρώνονται από mineral νύξεις. 

Στο στόμα σαγηνεύει με τη δομή και το πλούσιο σώμα του. Λιπαρή αίσθηση και τραγανή οξύτητα ισορροπούν τέλεια. Μέλι, πορτοκάλι, τοστ, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, βούτυρο και mineral νότες που εκφράζονται σαν βρεγμένη πέτρα και τσακμακόπετρα δημιουργούν ένα πολύπλοκο και νόστιμο σύνολο. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Άσπρο Ποταμίσι
Αρώματα περγαμόντο, ώριμο βερίκοκο, μέλι, βούτυρο, κουμκουάτ, κυδώνι, βανίλια, mineral-αλμυρές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΣΠΡΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙ 2018 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με θαλασσινά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα κοτόπουλου.

Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}