ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δάφνιος Βιδιανό 2023 - Οινοποιείο Δουλουφάκη
Οινοποιείο Δουλουφάκη

ΔΑΦΝΙΟΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το κρασί που πρέπει να έχεις πάντα στο σπίτι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Δάφνιος λευκός του Οινοποιείου Δουλουφάκη είναι ένα από τα κορυφαία ελληνικά λευκά κρασιά, με άριστη σχέση ποιότητας τιμής. Είναι το κρασί που πρέπει να έχεις πάντα σπίτι και αυτό που θα ανοίγεις χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Ο Νίκος Δουλουφάκης αποτελεί την τρίτη γενιά του οινοποιείου και το όνομα του είναι απόλυτα συνυφασμένο με το Βιδιανό. Το 2000 η μαγευτική λευκή Κρητική ποικιλία του τράβηξε το ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισε να φυτεύσει έναν αμπελώνα στις Δαφνές Ηρακλείου. Το Βιδιανό για το Δάφνιο προέρχεται από το χωριό Δάφνες, εξ ου και το όνομα Δάφνιος. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αρωματικό και φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας.

Ο Δάφνιος λευκός του Οινοποιείου Δουλουφάκη είναι τέλειος σκέτος αλλά και με διάφορα ελαφριά μεζεδάκια της παρέας.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

O Δάφνιος λευκός του Οινοποιείου Δουλουφάκη έχει απαλό χρυσαφί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βερίκοκου, mango, περγαμόντου, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, ροδάκινου και χαμομηλιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, διακριτική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Αρώματα μαρμελάδας ροδάκινου, λεμονιού, κίτρου, ανανά, μπανάνας και πεπονιού συνθέτουν ένα νόστιμο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα βερίκοκο, mango, περγαμόντο, ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, ροδάκινο, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΑΦΝΙΟΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με γλυκόξινο κοτόπουλο με mango, πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα βερίκοκα και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού, μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}