Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δάκρυ του Πεύκου 2017 - Οινοποιείο Κεχρής
Οινοποιείο Κεχρής

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€16,50
14.50
€14,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Με διακρίσεις που ούτε μπορείς να φανταστείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεις τα βραβεία του, πραγματικά θα εντυπωσιαστείς. Άπειρα χρυσά μετάλλια και οι υψηλότερες διακρίσεις στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς γεμίζουν σελίδες. Οι λίστες στις οποίες συμμετέχει παγκόσμια κόβουν την αναπνοή. Και είναι ρετσίνα. Μήπως πρέπει να αρχίσεις να τις βλέπεις με άλλο μάτι;

Αν είναι να αρχίσεις από κάπου πάντως, άρχισε από αυτήν.

Η βάση είναι το Ασύρτικο το οποίο καλλιεργείται στη Γουμένισσα, στο Κιλκίς. Ηπειρωτικό κλίμα, παγωμένοι χειμώνες, δροσερά καλοκαίρια. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια διαφορετικών τύπων και προέλευσης. Η σύνθεση των βαρελιών που συμμετέχουν έχει προκύψει μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών. Εκεί, το Δάκρυ του Πεύκου ωριμάζει για 6 μήνες πάνω στις οινολάσπες του αποκτώντας αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και όγκο.

Ο Στέλιος Κεχρής, τρίτης γενιάς οινοποιός, δεν ξέρει καλά καλά και ο ίδιος γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο δύσκολο κομμάτι του ελληνικού κρασιού. Δύσκολο όχι στην παραγωγή, αλλά στην αποδοχή από τον οινικό κόσμο, κυρίως τον ελληνικό. Το στοίχημα ήταν μεγάλο. Πως τα πήγε; Το Δάκρυ του Πεύκου του Οινοποιείου Κεχρή είναι ένα κρασί που έχει εντυπωσιάσει την υφήλιο. Ένα κρασί που παλαιώνει υπέροχα (έχοντας δοκιμάσει κάθετα έως και το 2005) και αυτό που πρωτοστατεί στον αγώνα αποτίναξης της ρετσινιάς του ελληνικού κρασιού γενικότερα.

Εμάς μας κάνει περήφανους!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι ελκυστικό, μέτριας έντασης χρυσαφί.

Μύτη απίθανης αρωματικής έντασης με το ελαφρύ άγγιγμα της ρητίνης να εκφράζεται μέσα από μαστίχα, πεύκο και δεντρολίβανο. Το Ασύρτικο χαρίζει λεμονάτο χαρακτήρα με νότες γκρέιπφρουτ και lime. Όλα καλά ως εδώ. Και μετά έρχεται το βαρέλι να απογειώσει το σύνολο. Βανίλια, τοστ, καπνός και φουντούκι αλλάζουν τελείως επίπεδο στην ήδη υπέροχη μύτη.

Μέτριου (+) όγκου σώμα, με υψηλή οξύτητα και εξαιρετική ισορροπία. Η ρητίνη απλά κολακεύει το σύνολο και δίνει πολυπλοκότητα, χωρίς να προεξέχει καθόλου. Το βαρέλι όμορφα ενταγμένο στο σύνολο προσθέτει φρυγανιά, μπισκότο, καπνό και βούτυρο στο λεμόνι, το πεύκο, το δεντρολίβανο και το κόλιανδρο. Επίγευση μακρά και απολαυστική που ζητά ακόμα μια μπουκιά από το καπνιστό σκουμπρί με τον φρέσκο κόλιανδρο και το λεμόνι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα μαστίχα, πεύκο, δεντρολίβανο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, lime, βανίλια, τοστ, καπνός, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή πιάτα με καπνιστό σολομό

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}