ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Δάκρυ του Πεύκου 2022 - Οινοποιείο Κεχρής
Οινοποιείο Κεχρής

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€19,10
€16,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Με διακρίσεις που ούτε μπορείς να φανταστείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν δεις τα βραβεία που έχει μαζέψει το Δάκρυ του Πεύκου από το Οινοποιείο Κεχρής, πραγματικά θα εντυπωσιαστείς. Τα άπειρα χρυσά μετάλλια και οι υψηλότερες διακρίσεις στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς γεμίζουν σελίδες. Οι λίστες στις οποίες συμμετέχει παγκόσμια, κόβουν την αναπνοή! Και ναι, είναι Ρετσίνα αλλά όχι μια συνηθισμένη Ρετσίνα.

Η βάση είναι το Ασύρτικο, το οποίο καλλιεργείται στη Γουμένισσα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια διαφορετικών τύπων και προέλευσης. Η σύνθεση των βαρελιών που συμμετέχουν, έχει προκύψει μετά από αρκετά χρόνια πειραματισμών. Εκεί, το Δάκρυ του Πεύκου ωριμάζει για 6 μήνες πάνω στις φίνες οινολάσπες του, αποκτώντας αξιοζήλευτη πολυπλοκότητα και όγκο.

Ο Στέλιος Κεχρής, τρίτης γενιάς οινοποιός, δεν ξέρει καλά καλά και ο ίδιος, γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο δύσκολο κομμάτι του ελληνικού κρασιού. Δύσκολο, όχι στην παραγωγή, αλλά στην αποδοχή από τον οινικό κόσμο, κυρίως τον ελληνικό. Το στοίχημα ήταν μεγάλο. Πως τα πήγε;

Το Δάκρυ του Πεύκου του Οινοποιείου Κεχρή είναι ένα κρασί που έχει εντυπωσιάσει την υφήλιο. Ένα κρασί που παλαιώνει υπέροχα (έχοντας δοκιμάσει κάθετα έως και το 2005) και αυτό που πρωτοστατεί στον αγώνα αποτίναξης της "ρετσινιάς" του ελληνικού κρασιού γενικότερα.

Εμάς το Δάκρυ του Πεύκου, από το Οινοποιείο Κεχρής, μας κάνει πραγματικά περήφανους!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Δάκρυ του Πεύκου από το Οινοποιείο Κεχρής έχει μέτριο λεμονί χρώμα και μύτη απίθανης αρωματικής έντασης, με το ελαφρύ άγγιγμα της ρητίνης να εκφράζεται μέσα από μαστίχα, πεύκο και δεντρολίβανο. Το Ασύρτικο χαρίζει λεμονάτο χαρακτήρα με νότες γκρέιπφρουτ και lime. Και μετά έρχεται το βαρέλι να απογειώσει το σύνολο. Βανίλια, τοστ, καπνός και φουντούκι αλλάζουν τελείως όσα ήξερες για τη ρετσίνα.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, υψηλή οξύτητα και εξαιρετική ισορροπία. Η ρητίνη απλά κολακεύει το σύνολο και δίνει πολυπλοκότητα, χωρίς να προεξέχει καθόλου. Το βαρέλι όμορφα ενταγμένο στο σύνολο προσθέτει φρυγανιά, μπισκότο, καπνό και βούτυρο στο λεμόνι, το πεύκο, το δεντρολίβανο και τον κόλιανδρο. Επίγευση μακρά και απολαυστική που ζητά ακόμα μια μπουκιά από το καπνιστό σκουμπρί με τον φρέσκο κόλιανδρο και το λεμόνι.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Μαστίχα, πεύκο, δεντρολίβανο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, lime, βανίλια, τοστ, καπνός, φουντούκι.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΕΧΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστό σκουμπρί, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή πιάτα με καπνιστό σολομό.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}