Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δέκα Λευκό 2012 - Κτήμα Οινογένεσις
Κτήμα Οινογένεσις

ΔΕΚΑ ΛΕΥΚΟ 2012 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα καλύτερα λευκά κρασιά που έχουμε πιεί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όσοι τον ξέρουν, τον αγαπούν. Όσοι δεν τον ξέρουν μαγεύονται από τα κρασιά του. Ο Μπάκης Τσάλκος, έχοντας στην πλάτη του ένα ολόκληρο Μαγικό Βουνό (και άλλα μεγάλα ελληνικά κρασιά), τράβηξε τον δικό του δρόμο. Αυτόν της δημιουργίας μεγάλων κρασιών με τη δική του ετικέτα, αυτή του Κτήματος Οινογένεσις. Η επιλογή της περιοχής ήταν δεδομένη. Επέστρεψε στην πατρίδα του, το Δοξάτο, και έδωσε άλλον αέρα στην οινική ζώνη της Δράμας.

Έχοντας σπουδάσει οινολογία στο Montpellier και με πολύχρονη εμπειρία στο St. Emillion του Bordeaux, ο Μπάκης Τσάλκος έφερε ευρωπαϊκό αέρα στο ελληνικό κρασί με την επιστροφή του. Στο Κτήμα Οινογένεσις, η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια θέτει τις βάσεις για την παραγωγή κάποιων από τα μεγαλύτερα ελληνικά κρασιά.

Προσωπικό του στοίχημα ήταν να παράξει ένα εκπληκτικό λευκό κρασί παλαίωσης, αντίστοιχο αυτών των μεγάλων Chateau. Και αυτό ακριβώς έκανε με το Δέκα Χ Λευκό 2012 του Κτήματος Οινογένεσις. Τρεις γαλλικές ποικιλίες, τρεις διαφορετικοί τύποι βαρελιού. Sauvignon Blanc (55%), Ugni Blanc (15%) και Semillion δείχνουν την αγάπη τους στο μοναδικό terroir της Δράμας και στα χέρια του μετρ του είδους δίνουν ένα κρασί με αξεπέραστο χαρακτήρα. Η εξαιρετική δομή του Δέκα Χ Λευκό 2012 του Κτήματος Οινογένεσις και η αξιοθαύμαστη γευστική του πολυπλοκότητα θα το κάνουν αξέχαστο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μαγνητίζει με το εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα του στο ποτήρι.

Στη μύτη, η πολύπλοκη δομή και η αρωματική του ένταση αποτελούν εμπειρία! Αρώματα γλυκών ώριμων κίτρινων φρούτων, μαρμελάδας ροδάκινο και γλυκού κυδώνι, πλαισιώνονται από νότες μελιού και τριαντάφυλλου. Το διακριτικό βαρέλι εντάσσεται όμορφα με αρώματα τριμμένης φρυγανιάς, καβουρδισμένου αμύγδαλου, βανίλιας και καπνού που ισορροπούν αρμονικά το σύνολο.

Η έντονα απολαυστική εμπειρία ολοκληρώνεται στο στόμα! Πλούσιο σώμα, με λιπαρή υφή και εξαιρετική δομή και ισορροπία. Η οξύτητα εκδηλώνεται σταδιακά αποκτώντας ένταση και διάρκεια. Τα αρώματα στόματος, απαλότερα από αυτά στη μύτη, είναι εντυπωσιακά. Μέλι, φρυγανιά, καπνός και βανίλια πλαισιώνουν τα γλυκά φρούτα σε ένα απολαυστικό συνδυασμό.  Η μεγάλης διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση ξηρών καρπών και βανίλιας που παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Ugni blanc, Semillion
Αρώματα ώριμα κίτρινα φρούτα, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, καπνός, φρυγανιά, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΚΑ ΛΕΥΚΟ 2012 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Θα απογειώσει ένα αρνάκι με μέλι και δενδρολίβανο, γαρίδες ή καλαμάρι στα κάρβουνα αλλά και μια πιατέλα με κίτρινα βαριά τυριά.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}