Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δωρικός Οίνος Λευκός 2017 - Οικογένεια Μπαλατσούρα
Οικογένεια Μπαλατσούρα

ΔΩΡΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ

  Ελλάδα
€16,00
13.70
€13,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ξέχνα την ετικέτα... Θα σου πέσουν τα σαγόνια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν υπήρχε κρασί που θα ήταν η απόλυτη περιγραφή του φυσικού, τότε αυτό θα ήταν ο Δωρικός Οίνος λευκός του Οινοποιείου Οικογένειας Μπαλατσούρα. Μπορεί η ετικέτα να μη σε πείθει αλλά το περιεχόμενο είναι για να σου πέφτουν τα σαγόνια!

Ο Γιώργος Μπαλατσούρας, μαζί με τη γυναίκα του, πήγαν για μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία στο Μονπελιέ, το 1997 και εκεί επισκέφτηκαν όλα τα μεγάλα Chateaux. Εκεί κόλλησε το μικρόβιο του κρασιού. Η Οικογένεια Μπαλατσούρα ασχολείται με την οινοποίηση από το 2004 και έχει κάποια από τα παλαιότερα αμπέλια της περιοχής, στο χωριό Κονιάκος Δωρίδος. Καλλιεργούν μόνο τοπικές ποικιλίες όπως Ροδίτη, Μαλαγουζιά και Κοσμά. Ο Κοσμάς είναι μια απίστευτα σπάνια ελληνική ποικιλία που έχει διασώσει και καλλιεργεί αποκλειστικά η οικογένεια.

Τα αμπέλια καλλιεργούνται βιολογικά και η οινοποίηση που ακολουθείται είναι case study για κάθε φυσικό κρασί που θέλει να συμμετάσχει στην έκθεση Raw! Αυθόρμητη ζύμωση με γηγενείς ζύμες, χωρίς θείωση ή άλλη παρέμβαση και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Ο Δωρικός Οίνος λευκός είναι ένα blend από ορεινό Ροδίτη και Μαλαγουζιά. Ο Ροδίτης παραμένει με τα στέμφυλα για αρκετές μέρες και έτσι αποκτά αυτό το ζωηρό πορτοκαλί χρώμα. Το κρασί ζυμώνει και παλιώνει σε παλιές, δρύινες δεξαμενές.

Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο θα καθηλώσει τους λάτρεις των πορτοκαλί κρασιών και θα κερδίσει όσους τα αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Ναιείναι τόσο καλό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Εκτυφλωτικό μελί με πορτοκαλί ανταύγειες, εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή!

Τα αρώματα του είναι μεθυστικά, με ζαχαρωμένες φλούδες νεραντζιού, κουμκουάτ, μανταρινιού μαζί με γενναίες δόσεις μαρμελάδας ροδάκινου, βερίκοκου και λωτού. 

μαγικός του χαρακτήρας ξεδιπλώνεται συνεχώς με αρώματα αποξηραμένων λουλουδιών, μελιού, φρυγανισμένου προζυμένιου ψωμιού και φουντουκιού. Πληθωρικό στόμα, με δροσιστική οξύτητα και ατέλειωτη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 11,5%
Προέλευση Κονιάκος, Φωκίδα
Ποικιλία Ροδίτης, Μαλαγουζιά
Αρώματα νεράντζι, κουμκουάτ, μανταρίνι, μαρμελάδα ροδάκινο, βερίκοκο, λωτός, αποξηραμένα λουλούδια, μέλι, φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί και φουντούκι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΔΩΡΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2017 - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι, γαρίδες σοτέ με σάλτσα εσπεριδοειδών ή φιλέτο λαβράκι με πικάντικη σάλτσα από chili και lime.

Κριθαρότο με γαρίδες, φινόκιο και αρσενικό Νάξου

600 γρ. φρέσκιες γαρίδες
250 γρ. κριθαράκι
150 γρ. φινόκιο
50 ml. ούζο ή λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
50 γρ. αρσενικό Νάξου
Φρέσκο μάραθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το ζωμό
1200 ml. νερό
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο 
1 κλωναράκι σέλερι
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
Χοντρό αλάτι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το κεφάλι, τα οποία βάζουμε σε μα κατσαρόλα και τα κρατάμε για να ετοιμάσουμε το ζωμό.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και αφαιρούμε από την κάθε γαρίδα το μαύρο εντεράκι. Ξεπλένουμε και κρατάμε τις γαρίδες στην άκρη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με τα κελύφη και τα κεφάλια, όλα τα παραπάνω υλικά για το ζωμό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον κρατάμε καυτό.

Ξεκινάμε το κριθαρότο, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες. Σε ένα ευρύχωρο-μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν γυαλίσει το κριθαράκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να προσθέτουμε τον καυτό ζωμό. Τον προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαρότο αρχίζει να χυλώνει και έχουμε 1 δόση από το ζωμό ακόμη, τον προσθέτουμε, προσθέτουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με αλάτι και λίγο ακόμη πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και αποσύρουμε. Το κριθαρότο πρέπει να είναι ζουμερό και χυλωμένο. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και το αρσενικό Νάξου και ψιλοκομμένα τα πράσινα τρυφερά φύλλα από το φινόκιο.

Κουνάμε ελαφρά και σκεπάζουμε το τηγάνι, Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σωτάρισμα 3-4 σπόρους από γλυκάνισο ή μαραθόσπορο για επιπλέον άρωμα και γεύση

– Προτιμάμε φρέσκιες γαρίδες αλλά δεν είναι απαραίτητο

– Εκτός από αρσενικό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πικάντικη γραβιέρα

– Το κριθαρότο μπορεί να γίνει και με άλλα θαλασσινά όπως όστρακα, καλαμάρι ή σουπιά

– Προσέχουμε να αφήσουμε το κριθαρότο αρκετά ζουμερό και al dente γιατί το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά

– Στο κριθαρότο αυτό ταιριάζουν και οι λιαστές ντομάτες

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}