Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δυο Ποτάμια Βαρέλι 2014 - Κτήμα Σαμαρτζή
Κτήμα Σαμαρτζή

ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ ΒΑΡΕΛΙ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πειραματικό, δυσεύρετο και ιδιαίτερο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Λευκή κοντούρα σε βαρέλι; Ένα ελάχιστης παραγωγής πειραματικό λευκό κρασί των αδερφών Σαμαρτζή αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός είναι ιδανικός!

Οι ιδιόκτητοι οικογενειακοί αμπελώνες βρίσκονται στην Άσκρη Βοιωτίας, στην Κοιλάδα των Μουσών, σε έναν τόπο ιστορικά δεμένο με το κρασί από την αρχαιότητα κιόλας. Η Λευκή Κοντούρα, κλώνος του Σαββατιανού, έχει βρει εκεί ιδανικές συνθήκες ωρίμανσης στις ελαφρές κλίσεις στους πρόποδες των βουνών και των λόφων που την περιστοιχίζουν, ευεργετικά θαλασσινά αεράκια και προστασία από τον παγωμένο Βοριά. Ανταμείβει τους οινοποιούς με κρασιά γεμάτα φρεσκάδα και ένταση που κάθε χρονιά κερδίζουν όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές.

Ένα μόλις βαρέλι 300 lt χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του Πειραματικού Δύο Ποτάμια Βαρέλι 2014 και τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από εντυπωσιακά. Ο πληθωρικός τους χαρακτήρας κάνει ξεκάθαρο ότι επιδέχεται σημαντική παλαίωση.

Ένα μόνο βαρέλι, 300 lt, κάνε τους υπολογισμούς...

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Διακριτική αρχικά μύτη που εξελίσσεται όσο ανοίγει στο ποτήρι. Φινετσάτα αρώματα lime, ροδάκινου και πεπονιού συνδυάζονται με άνθη γιασεμιού και λεμονανθό. Το βαρέλι ενσωματώνεται όμορφα με τη βανίλια, το μέλι και τις νύξεις ξηρών καρπών να συμπληρώνουν τα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας.

Σώμα μέτριου προς γεμάτου όγκου, με λιπαρότητα που ισορροπείται περίτεχνα από την αναζωογονητική οξύτητα. Βανίλια και νότες μελιού συνοδεύουν το ροδάκινο και το lime στο στόμα καταλήγοντας σε ένα νόστιμο τελείωμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Λευκή Κοντούρα
Αρώματα lime, ροδάκινο, πεπόνι, γιασεμί, λεμονανθός, βανίλια, μέλι, ξηροί καρποί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΙΑ ΒΑΡΕΛΙ 2014 - ΚΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με ψητά θαλασσινά, πιάτα κοτόπουλου με αρωματικά ή λευκά τυριά.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}