ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ερημίτης 2021 - Κτήμα Ακριώτου
Κτήμα Ακριώτου

ΕΡΗΜΙΤΗΣ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

  Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ναι! Αηδάνι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Σαββατιανό στη Βοιωτία έχεις ξαναδεί Το ίδιο και Ασύρτικο. Αηδάνι όμως; Ναι, καλά διάβασες, Αηδάνι! Ο Ερημίτης είναι το αναπάντεχο λευκό του Μικροοινοποιείου Ακριώτου που περιέχει Αηδάνι στη συνθεσή του και τα σπάει!

Τα αμπέλια στις Πλαταιές της Βοιωτίας, με το άγγιγμα της Βασιλικής Ακριώτου και του Γιώργου Κόλλια, γέννησαν τον Ερημίτη! Το εντυπωσιακό και πρωτότυπο χαρμάνι αποτελείται από Σαββατιανό, Ασύρτικο και Αηδάνι και είναι απόλυτα ισορροπημένο και όσο μοναδικό ακούγεται. Ελαφρύ batonnage και ανοξείδωτες δεξαμενές υπογραμμίζουν τα φρουτώδη αρώματα και την βουτυράτη αίσθηση του κρασιού, κάνοντας το ακαταμάχητο.

Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά καλοκαιρινά μεζεδάκια στο μπαλκόνι και φυσικά καλή παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Ντροπαλή μύτη που ξεδιπλώνει σταδιακά τον ζουμερό και φρουτώδη χαρακτήρα της. Ροδάκινο, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο, αχλάδι και αρώματα λευκών λουλουδιών μπλέκονται γλυκά με νότες βουτύρου και ζύμης. 

Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Aρώματα πεπονιού, ροδάκινου, περγαμόντου, αχλαδιού, βουτύρου και λεμονιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βοιωτία
Ποικιλία Σαββατιανό, Ασύρτικο, Αηδάνι
Αρώματα Ροδάκινο, περγαμόντο, λεμόνι, κίτρο, αχλάδι, λευκά λουλούδια, βούτυρο, ζύμη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΕΡΗΜΙΤΗΣ 2021 - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με τηγανητά μικρά ψάρια, γαρίδες με λεμόνι και μυδιά αχνιστά.

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}