Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ευωδέας 2016 - Κτήμα Κελεσίδη
Κτήμα Κελεσίδη

ΕΥΩΔΕΑΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καλά κρυμμένο μυστικό

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι από τα καλά κρυμμένα μυστικά που όταν το ανακαλύψεις, όχι μόνο θα στοκάρεις, αλλά σίγουρα θα θέλεις να το πεις και στους φίλους σου. Βιολογικής καλλιέργειας, από ένα από τα παλιότερα οικογενειακά κτήματα της Νάουσας, ο Ευωδέας του Κτήματος Κελεσίδη, ανανεωμένος, κάνει ακριβώς αυτό που λέει χωρίς όμως να παραμελεί ούτε στο ελάχιστο τον ουρανίσκο σου.

Το όνομά του χαρακτηριστικό. Το χαρμάνι του απροσδόκητο. Τα αρώματα εκρηκτικά. Η γεύση εντυπωσιακή. Ο Ευωδέας 2016 του Κτήματος Κελεσίδη, κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες και ήδη έχει ζήτηση που μας κάνει να ανησυχούμε για τη μακροβιότητά του.

Μαλαγουζιά και Ξινόμαυρο δένουν σε έναν σπάνιο, πρωτόγνωρο συνδυασμό που μπορεί αρχικά να ξενίζει, αλλά αν το καλοσκεφτείς βγάζει νόημα. Σκέψου όλο το φρούτο και τη φρεσκάδα που δίνει η Μαλαγουζιά. Σκέψου από την άλλη την ένταση και το νεύρο του Ξινόμαυρου που με τη μέθοδο λευκό από μαύρο (blanc de noir) συμμετέχει στο χαρμάνι στη λευκή εκδοχή του.

Αν τα αναμίξεις σωστά, τι θα έχεις; Ο Ευωδέας 2016 είναι ένα εκρηκτικά αρωματικό κρασί, με υπόσταση στο στόμα και καλοκαιρινή διάθεση που θα θέλεις να πάρεις μαζί σου όπου κι αν πας, όλο τον χρόνο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό λεμονί χρώμα με πράσινες ανταύγειες στο ποτήρι.

Αρωματικό πάρτυ, με τα εσπεριδοειδή να συναντούν τα λευκόσαρκα φρούτα με μοναδική μαεστρία. Περγαμόντο, νεράντζι και γλυκολέμονο συνοδεύονται από ροδάκινο, πεπόνι και αχλάδι. Γιασεμί και τριαντάφυλλο δίνουν λουλουδένια διάσταση ενώ νότες θυμαριού και γρασιδιού προσδίδουν βοτανικό τόνο.

Στο στόμα, μεσαίου όγκου σώμα με αισθητή λιπαρότητα και απροσδόκητα απαλή οξύτητα. Αχλάδι και γλυκολέμονο ξεχωρίζουν και συνοδεύονται από ροδάκινο και αίσθηση πράσινης ελιάς. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει βοτανική αίσθηση θυμαριού στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Γιαννακοχώρι, Νάουσσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μαλαγουζιά
Αρώματα περγαμόντο, νεράντζι, γλυκολέμονο, ροδάκινο, πεπόνι, αχλάδι, γιασεμί, τριαντάφυλλο, θυμάρι, γρασίδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΕΥΩΔΕΑΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πίτες με χορταρικά, λεμονάτο αρακά, ψητό κοτόπουλο ή λευκά φρέσκα τυριά

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή με Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1200 γρ κολοκυθάκια
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι

 

:

Αφήνουμε το φύλλο κρούστας μέσα στην συσκευασία του, για 2 ώρες εκτός ψυγείου, ώστε να ξεπαγώσει καλά. Περνάμε  τα κολοκυθάκια από το χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά. Τα αφήνουμε 30-40 λεπτά στην άκρη για να βγάλουν όλα τα περιττά υγρά.

Σε βαθύ σκεύος ή τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τον άνηθο, προσθέτουμε το κύμινο, τη ζάχαρη, πιπέρι, λίγο αλάτι και τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το καλαθάκι Λήμνου, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα καλά λαδωμένο μέτριοθ μεγέθους ταψί απλώνουμε τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε ένα με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία και πάλι ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε την πίτα καλά και με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τα κομμάτια.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, και ψήνουμε στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Εδώ το πράσινο στοιχείο κυριαρχεί. Κολοκυθάκι, πράσο και άνιθο δίνουν τον τόνο. Το κρασί μας πρέπει να έχει φυτικά και βοτανικά στοιχεία για να δέσει καλά. Το καλαθάκι λήμνου ζητάει λευκό κρασί με ισορροπημένη οξύτητα και λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα. Δοκίμασε Sauvignon Blanc, blends Μαλαγουζιάς με πιο πράσινο χαρακτήρα αλλά και ένα φρέσκο Chardonnay.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}