Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Klima Βιδιανό 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

KLIMA ΒΙΔΙΑΝΟ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€9,10
8.10
€8,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η ώρα ενός από τα καλύτερα Βιδιανά έφτασε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις ότι το Βιδιανό το αγαπάμε! Έχει ήδη αποδείξει ότι είναι μια από τις πιο δυναμικές ελληνικές ποικιλίες και αυτές με τις περισσότερες προοπτικές εξέλιξης. Μια από αυτές από τις οποίες περιμένεις μεγάλα κρασιά. Όταν ποικιλίες με δυνατότητες, πέσουν στα χέρια ανθρώπων με γνώση, εμπειρία και θέληση, τότε οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Όταν το αποτέλεσμα είναι τελικά ακόμη καλύτερο από αυτό που περίμενες, τότε απλά σωπαίνεις και απολαμβάνεις.

Τέτοια περίπτωση είναι το Κλήμα Βιδιανό από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη από τα Χανιά. Το Βιδιανό, η σημαία της Κρήτης, η ποικιλία που έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς όχι μόνο στην Ελλάδα, είναι εδώ σε μια από τις σίγουρα καλύτερες φετινές εκδοχές της.

Ευτυχώς, ο Μανόλης Καραβιτάκης, ο πολύπειρος οινολόγος, δεν βιάζεται. Δίνει στο κρασί τον χρόνο που χρειάζεται τόσο στη δεξαμενή όσο και στη φιάλη, πριν να είναι απόλυτα έτοιμο να συναρπάσει όποιον τυχερό το βρει στο ποτήρι του.

Τώρα είναι και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Αν το Βιδιανό δεν σε έχει μαγέψει ακόμα, καιρός να το κάνει. Και το Κλήμα Βιδιανό 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη έχει όλα τα φόντα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτο αρωματικά, όπως αρμόζει στην ποικιλία, με τα φρούτα και τα λουλούδια να έρχονται στο προσκήνιο διαδοχικά. Αρχικά ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο αποκτούν λεμονάτη αίσθηση lime και περγαμόντου. Μαργαρίτα και χαμομήλι κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και συμπληρώνονται από διακριτικές νύξεις ορυκτότητας που προσθέτουν χαρακτήρα.

Πλούσιο στόμα, λιπαρό, με ελαφριά γλυκύτητα και δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Ροδάκινο και lime έχουν την τιμητική τους ακολουθούμενα κατά πόδας από το χαμομήλι. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει γλυκιά αίσθηση βερίκοκου στο στόμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, lime, περγαμόντο, μαργαρίτα, χαμομήλι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KLIMA ΒΙΔΙΑΝΟ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά, οστρακοειδή, ελαφριά τυριά αλλά και σολωμό με σπαράγγια

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}