Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κυδωνίτσα 2016 - Αμπελώνες Γιαννόπουλου
90
Αμπελώνες Γιαννόπουλου

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Ελλάδα / Λακωνία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η ελληνική ποικιλία του μέλλοντος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Νέοι άνθρωποι, νέα κρασία, νέα αγαπημένα!

Αν μια λέξη χαρακτηρίζει τους Αμπελώνες Γιαννόπουλου, αυτή είναι το «Νέο». Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέο οινοποιείο, νέα κρασιά. Δεν έχει ιστορία που χάνεται στον χρόνο. Όλα ξεκίνησαν με τον πατέρα του Βαγγέλη, Χρήστο που το 1993 αφιερώνεται στην αμπελοκαλλιέργεια, αφήνοντας πίσω του τις ελιές. Σταδιακά ο αμπελώνας μεγαλώνει. Ο γιός του Βαγγέλης Γιαννόπουλος, οινολόγος και οινοποιός, αναλαμβάνει το 2012 αλλάζοντας επίπεδο στο οινοποιείο.

Τα αμπέλια απλώνονται στην καρδιά της Λακωνίας, στο δημοτικό διαμέρισμα της Ποταμιάς Σπάρτης, και στους πρόποδες του Ταΰγετου. Η διαφορετική σύσταση του εδάφους και οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες προσδίδουν ενδιαφέρον και πολυπλοκότητα, ενώ καταλυτική είναι η συμμετοχή του ποταμού Γερακάρη που διασχίζει και οριοθετεί την περιοχή, μαλακώνοντας τα ακραία χειμωνιάτικα κρύα.

Μεγάλο στοίχημα η Κυδωνίτσα. Μια ποικιλία που άγγιξε την εξαφάνιση αλλά κατόρθωσε να επιβιώσει και να εδραιωθεί στην περιοχή χάρη στις επίμονες προσπάθειες των λακώνων οινοπαραγωγών. Σύμφωνα με τον διάσημο γενετιστή σταφυλιών και συγγραφέα Jose Vouillamoz, η Κυδωνίτσα είναι μια από τις ποικιλίες που ξεχωρίζουν και έχουν όλα τα προσόντα να γίνουν εμβληματικές και να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα στο μέλλον.

Τραγανή οξύτητα, αρώματα και γεύσεις κυδωνιού (εξ ου και το όνομα) την κάνουν ξεχωριστή.

Καλλιεργημένη στο ιδανικό για αυτή γηγενές της περιβάλλον, σε μια από τις ελάχιστες μονοποικιλιακές οινοποιήσεις της, η Κυδωνίτσα 2016 των Αμπελώνων Γιαννόπουλου είναι ένα εκπληκτικό δείγμα των δυνατοτήτων της ποικιλίας.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς, η πρώτη εμφιάλωση του οινοποιείου έγινε σε μόλις 1.300 φιάλες! Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, αν και νέος ακόμη, βάζει τη σφραγίδα του σε μια από τις καλύτερες εκδοχές της ποικιλίας που είναι καταδικασμένη να ξεχωρίσει! Καιρός να τους γνωρίσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι με πρασινωπές ανταύγειες.

Έντονη μύτη, πλούσια, με το ροδάκινο και το αχλάδι να κυριαρχούν ακολουθούμενα από περγαμόντο και κυδώνι. Ανανάς και lime προσθέτουν τροπικό χαρακτήρα ενώ άνθη λεμονιάς και αγιόκλιμα του χαρίζουν λουλουδένια αίσθηση, γεμάτη φρεσκάδα.

Στόμα μέτριου (+) όγκου με τραγανή, χαρακτηριστική οξύτητα που ξεκουράζει τον ουρανίσκο. Αχλάδι, πράσινο μήλο και ροδάκινο ξεχωρίζουν στο στόμα ακολουθούμενα από νύξεις μεταλλικότητας. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει τη φρουτένια αίσθηση στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σπάρτη, Λακωνία
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα ροδάκινο, αχλάδι, περγαμόντο, κυδώνι, ανανάς, lime, άνθη λεμονιάς, αγιόκλιμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες, σαρδέλες στο φούρνο ή στα κάρβουνα και πιάτα κοτόπουλου στο φούρνο

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}