Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Lexis Κυδωνίτσα 2018 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Οινοποιείο Ζαχαριά

LEXIS ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€14,30
12.20
€12,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Είναι η Νέα Σταρ και της πηγαίνουν όλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Lexis Κυδωνίτσα του οινοποιείου Ζαχαριά είναι μια Κυδωνίτσα που θέτει τον πήχη πολύ ψηλά για τις υπόλοιπες, με την κομψότητα και την πολυπλοκότητα της.

Το οινοποιείο Ζαχαριά είναι ένα από τα πιο παλιά οινοποιεία της Νεμέας με τεράστια παράδοση στο κρασί. Κατασκευάστηκε το 2002 αλλά από τότε δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις νέες τάσεις της εποχής. Ασχολούνται κυρίως με τις τοπικές ποικιλίες της περιοχής όπως το Αγιωργίτικο και η σπανιότατη Σκλάβα. Η Κυδωνίτσα, το νέο ανερχόμενο αστέρι της Πελοποννήσου, δε θα μπορούσε να λείπει από το οινοποιείο Ζαχαριά. Είναι η premium Κυδωνίτσα του οινοποιείου η οποία ζυμώνει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 4 μήνες. Το αποτελέσμα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό αλλά και απόλυτα ισορροπημένο, καθώς το βαρέλι είναι τόσο διακριτικό που δεν επισκιάζει καθόλου τον ντελικάτο χαρακτήρα ης Κυδωνίτσας. 

Απόλαυσε τη σε ένα ποτήρι Βουργουνδίας και βάλε δίπλα της πιάτα με πληθωρικό, λιπαρό χαρακτήρα όπως μια πάστα με 4 τυριά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονοπράσινο.

Πολύπλοκη μύτη με αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, περγαμόντου, lime, κυδωνιού και αγιοκλήματος σε πρώτη ανάγνωση. Έπειτα από λίγο κάνουν την εμφάνιση τους νότες νυχτολούλουδου, ανθών εσπεριδοειδών, βανίλιας, βουτύρου και φουντουκιού. 

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτρια οξύτητα και πλούσια βουτυράτη αίσθηση. Έντονα αρώματα κυδωνιού, περγαμόντου, βερίκοκου, ξύσματος lime, βουτύρου, βανίλιας και ξηρών καρπών γεμίζουν τον ουρανίσκο. Επίγευση ξηρών καρπών που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα βερίκοκο, ροδάκινο, περγαμόντο, lime, κυδώνι, αγιόκλημα, νυχτολούλουδο, άνθη εσπεριδοειδών, βανίλια, βουτύρο, φουντούκι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LEXIS ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με pasta cacio e pepe, χτένια σοτέ σε σάλτσα βουτύρου ή κοτόπουλο με φούρνο με πατάτες.

Κοτόπουλο Πικάτα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ζουμερά λεμόνια
  • 150 ml. λευκό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon blanc ή Ασύρτικο)
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Κάππαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αρχικά πολτοποιούμε σε ένα γουδί λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και 1 μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 φέτες από κάθε στήθος.
Πασαλείβουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνοντας ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο και στη συνέχεια αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τον ζωμό, όπου πρέπει να καίει ήδη και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει καλή βράση και στη συνέχεια ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.

Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Επειδή όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο, μην αφήσετε να εξατμιστεί όλη η σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες λεμονιού, ανακινούμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.

Το βγάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο και το λεμόνι. Φωνάζουν για λευκά κρασιά με ένταση, φρέσκα αρώματα και οξύτητα. Sauvignon Blanc και Ασύρτικο έχουν την τιμητική τους. Ιδανικά συνδυάστε το με αυτό που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}