ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2015 - Κτήμα Καμάρα
Καμάρα - Κτήμα Κιουτσούκη

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

  Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια υπέροχη, διαφορετική Μαλαγουζιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζιά επιβεβαιωμένα αγαπάει τη βόρεια Ελλάδα. Εκεί δίνει κρασιά με σώμα, βουτυρένιο χαρακτήρα και απίθανα απεριτίφ διάθεση. Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, η Μαλαγουζιά μπορεί να έφτασε στα όρια της εξαφάνισης αλλά πλέον έχει βγει για τα καλά από την αφάνεια. Ήδη βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών στην Ελλάδα και ανεβαίνει σταθερά στον εξαγωγικό τομέα.

Την έχουμε στο μυαλό μας σαν συνώνυμο φρέσκων λουλουδάτων και φρουτένιων αρωμάτων. Τι θα γίνει όμως αν περάσει ο χρόνος; Είναι κρασί που αντέχει; Είναι από αυτά που βελτιώνονται ή έστω εξελίσσονται όμορφα με τον χρόνο;

Χμμ, για να σκεφτούμε… Δοκίμασε το Κτήμα Καμάρα Μαλαγουζιά 2014 και θα καταλάβεις!

Το Κτήμα Καμάρα της οικογένειας Κιουτσούκη μπήκε στη βιολογική καλλιέργεια από την πρώτη στιγμή. Στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης οι αμπελώνες του κτήματος έχουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργειά της Μαλαγουζιάς. Επικλινή αμμοαργιλώδη εδάφη με εξαιρετική αποστράγγιση και ημι-ηπειρωτικό κλίμα με κρύους χιονισμένους χειμώνες αλλά απουσία ανοιξιάτικου, επικίνδυνου παγετού. Η βιολογική καλλιέργεια και η ιδιαίτερη προσοχή του παραγωγού εξασφαλίζουν χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που συντελούν σημαντικά στη συμπύκνωση του καρπού και στην καλύτερη έκφραση των χαρακτηριστικών του.

Όσο για την παλαίωση; Τα φρούτα είναι εκεί! Ο μελένιος χαρακτήρας της ποικιλίας έχει συμπυκνωθεί και εκφράζεται με τη μορφή κερήθρας. Το στόμα έχει εξελιχθεί όμορφα αποκτώντας πολυπλοκότητα και διάρκεια.

Εμείς δοκιμάσαμε, αγαπήσαμε και  πήραμε αρκετές φιάλες σπίτι. Καιρός δεν είναι να δεις τη Μαλαγουζιά αλλιώς;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα με ελαφρές χρυσαφί ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη με το ροδάκινο και το βερίκοκο να συναντούν τον ανανά και το λάιμ σε ένα φόντο ζουμπουλιού και γιασεμιού. Τζίντζερ, πράσινες νότες μπιζελιού και κερήθρα συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο και στο στόμα, βορειοελλαδίτικο, με την βουτυρένια χαρακτηριστική αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα. Το ροδάκινο γίνεται κομπόστα και συνοδεύεται από μαλλί της γριάς, κερήθρα και νύξεις διόσμου. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει το φρούτο και τη βουτυρένια αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά, λάιμ, ζουμπούλι, γιασεμί, τζίντζερ, μπιζέλι, κερήθρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με δροσερές ανοιξιάτικες πράσινες σαλάτες με τυρί και γλυκές sauce, κοτόπουλο στον φούρνο ή απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ.

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι

 

  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}