ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2016 - Οίνοι Αδάμ
Οίνοι Αδάμ

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2016 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

  Αδάμ, Θεσσαλονίκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Τυπική, Βορειοελλαδίτικη, υπέροχη Μαλαγουζιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μαλαγουζιά από τη Βόρεια Ελλάδα. Και μόνο στο άκουσμα, κάτι φτερουγίζει μέσα σου. Δεν είναι ότι υστερούν σε κάτι αυτές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά για κάποιο λόγο, αυτές τις Βόρειας έχουν κάτι διαφορετικό.

Προς το παρόν τους ξέρεις κυρίως για το Refosco τους που έχει κλέψει καρδιές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Θα τους ήξερες σίγουρα και για τη Μαλαγουζιά τους, αν αυτή δεν προπωλούνταν κάθε χρονιά σε πολύ ψαγμένα εστιατόρια, κυρίως στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά καταφέραμε να ξεκλέψουμε κάποιες από τις τελευταίες φιάλες της εξαιρετικής, μικρής παραγωγής Μαλαγουζιάς 2016 του οινοποιείου Οίνοι Αδάμ! Δεν ήταν εύκολο.

Το boutique οινοποιείο στο ομώνυμο χωριό Αδάμ της Θεσσαλονίκης καταπιάνεται με μεράκι και μαεστρία με την πιο αγαπημένη ελληνική ποικιλία που ευνοοείται από το καλό κλίμα, τα δροσερά αεράκια του βουνού και το σχιστολιθικό έδαφος της περιοχής. Σκοπός του Δημήτρη Μαστόργιαννη και του Νίκου Αστεριάδη είναι να διατηρήσουν σε κάθε φιάλη αναλλοίωτα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας αλλά και τα στοιχεία του τόπου και της κάθε σοδειάς. Με εργαλεία τους τη χαμηλή στρεμματική απόδοση και την άπειρη δουλειά στο αμπέλι, καταφέρνουν να παράγουν κρασιά που ξεχυλίζουν  χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Η Μαλαγουζιά 2016 των Οίνων Αδάμ είναι μια Μαλαγουζιά από τα Βόρεια, όπως τους αρέσει να λένε. Αυτό σημαίνει πως είναι μια Μαλαγουζιά που έχει περάσει ψυχρούς χειμώνες και σχετικά δροσερά καλοκαίρια, με τονισμένη οξύτητα και βοτανικό χαρακτήρα χωρίς όμως να χάνει την βερικοκένια, τροπική υπόσταση της.

Με άλλα λόγια, ετοιμάσου για μεγάλους έρωτες!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί με έντονες, πράσινες ανταύγειες.

Μύτη έντονα αρωματική με κυρίαρχο το ζουμερό αχλάδι, το βερίκοκο, το περγαμόντο και το κυδώνι. Το σύνολο συμπληρώνουν μοναδικά νότες πεπονιού και lime. Hβοτανική διάσταση της μαλαγουζιάς εκφράζεται με νύξεις χαμομηλιού και πράσινου τσαγιού.

Έχει μέτριου (+) όγκου σώμα και οξύτητα που ισορροπούν με τη λιπαρή αίσθηση στο στόμα. Περγαμόντο, άγουρο ροδάκινο, grapefruit, λεμόνι και πράσινο τσάι, σε γενναίες δόσεις, «κοντράρονται» με το νεράντζι, τη μέντα και το βερίκοκο. Η δροσερή επίγευση παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Αδάμ, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα αχλάδι, βερίκοκο, περγαμόντο, κυδώνι, πεπόνι, lime, χαμομήλι, πράσινο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2016 - ΟΙΝΟΙ ΑΔΑΜ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με δροσερές σαλάτες, χορτόπιτες ή πιάτα με κοτόπουλο και ελαφριές σάλτσες

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Κοτόπουλο, Φράουλα και Μανούρι

 

  • 1 σαλάτα baby leaves
  • 100 gr. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο 
  • 3 φέτες προσούτο
  • 100 gr. μανούρι
  • 4 φράουλες
  • Φυστίκια

Για το dressing

  • 1 φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Εστραγκόν, προαιρετικά

 

Πολτοποιούμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπλέντερ.

Πλένουμε καλά τα φύλλα της σαλάτας και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το dressing και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας ή 2 κουτάλια.

Μεταφέρουμε την  σαλάτα σε μια ρηχή και πλατιά σαλατιέρα, προσθέτουμε το μανούρι θρυμματισμένο, τις φέτες προσούτο κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και το κοτόπουλο σε μικρές, λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, το φυστίκι χοντροτριμμένο και περιχύνουμε με το dressing.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πρασινάδες και φρούτα σε συνδυασμό με προσούτο, μανούρι και ελαφρώς γλυκό dressing. Ροζέ αρωματικά και φρουτώδη με ελάχιστη γλυκύτητα και φρέσκα λευκά με αρωματική πολυπλοκότητα και μέτρια οξύτητα στο στόμα είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}