Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Για άλλη μια χρονιά στην κορυφή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχει πλέον κατακτήσει τον τίτλο μιας από τις καλύτερες μαλαγουζιές και κάθε χρόνο δικαιώνει τον τίτλο και τη φήμη της. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι φυτεύσεις της Μαλαγουζιάς έχουν 8πλασιαστεί, γεγονός που δείχνει πως την αγαπάμε ιδιαίτερα. Ευτυχώς όχι μόνο εμείς. Έχοντας ήδη ξεκινήσει διεθνή καριέρα, εντυπωσιάζει οινόφιλο και μη κοινό στα διάφορα άκρα του πλανήτη.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια έφτασε στο χείλος της εξαφάνισης αλλά όχι μόνο επιβίωσε αλλά κατέκτησε και τον ελληνικό αμπελώνα, καταλαβαίνεις ότι ένα μεγάλο κρασί από Μαλαγουζιά, πάντα αποτελεί είδηση. Ναι, η Μαλαγουζιά 2017 του Κτήματος Kitrvs είναι σίγουρα ένα μεγάλο κρασί!

Συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία του, το boutique οινοποιείο Κτήμα Kitrvs της Οικογένειας Γαρυπίδη, μεγαλουργεί στο χωριό Κίτρος της Πιερίας, βάζοντάς το για τα καλά στον οινικό χάρτη.  Η εμμονή τους με τη λεπτομέρεια είναι γνωστή, όπως και το αστείρευτο μεράκι για κάθε ποικιλία με την οποία καταπιάνονται. Η συγκεκριμένη μαλαγουζιά έχει Βορειοελλαδίτικο ύφος, με πλούσιο σώμα και γαργαλιστική πιπεράτη αίσθηση στο στόμα, κλείνεται με υψηλής αισθητικής και ποιότητας πώμα stelvin που διατηρεί ιδανικά τη φρεσκάδα της.

Ε πως γίνεται να μην την αγαπήσεις;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκρηκτική μύτη με τα λευκόσαρκα φρούτα να συναντούν τα τροπικά σε ένα λουλουδένιο φόντο. Ροδάκινο και βερίκοκο σμίγουν με ανανά, λάιμ και κίτρο ενώ ζουμπούλι και γιασεμί χαρίζουν ανθικό χαρακτήρα. Τζίντζερ και νύξεις λευκού πιπεριού συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο στόμα, βορειοελλαδίτικο, με χαρακτηριστική λιπαρή αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα. Το ροδάκινο συντροφεύουν passion-fruit, δυόσμος και άνθη λεμονιάς. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και εντυπωσιακή, καταφέρνοντας να κρατήσει τη φρεσκάδα στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά, λάιμ, κίτρο, ζουμπούλι, γιασεμί, τζίντζερ, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ψαράκι, καλαμαράκι τηγανιτό ή κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}